Το αντίδοτο για τους ταχύτατους τεχνίτες παίκτες της Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ φαίνεται πως ψάχνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ένα διόλου εύκολο εγχείρημα, την ώρα που ο βαθμός ετοιμότητας του Ολυμπιακού είναι ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Κάτι που φαίνεται και από τον καταρτισμό της ενδεκάδας στα τρία επίσημα παιχνίδια της ομάδας, όπου ο άξονας και το αμυντικό δίδυμο αλλάζουν σε κάθε ματς. Δηλαδή, δεν υπάρχει ακόμη σταθερός βασικός κορμός...

Στους μέχρι τώρα αγώνες με Μαρσέιγ, Ξάνθη και Εργοτέλη, ο Ολυμπιακός έχει δοκιμάσει τρία διαφορετικά κεντρικά αμυντικά δίδυμα (Αβραάμ Π. – Μέλμπεργκ, Μέλμπεργκ – Μαρκάνο και Μαρκάνο – Αβραάμ Π.), ενώ στην μεσαία γραμμή έχει δοκιμάσει έξι διαφορετικές τριάδες (!) συνδιάζοντας τους Μοντέστο – Μακούν – Ορμπάιθ – Φουστέρ – Ιμπαγάσα.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο πιο σίγουρος για την αρχική ενδεκάδα θα ήταν ο Ζαν Μακούν που θεωρητικά είναι ο πιο γρήγορος από τους παίκτες που χρησιμοποιεί ο Βάσκος στην μεσαία γραμμή. Όμως ο Καμερουνέζος άσος στα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε (με εξαίρεση το φιλικό με τον ΟΦΗ που δεν είναι όμως μέτρο σύγκρισης) έδειξε να είναι ακόμη... τρακαρισμένος. Γι ' αυτό λοιπόν την περίπτωσή του όλα είναι πιθανά, από το να βρεθεί βασικός μέχρι και εκτός αποστολής.

Ο Ορμπάιθ δείχνει να είναι πιο σταθερός, πιο έμπειρος, κρατάει τον ρυθμό που επιθυμεί η ομάδα και είναι ο ιθύνων νους στην κυκλοφορία της μπάλας, όμως το τεχνικό τιμ ισχυρίζεται ότι ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος και φυσικά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την ταχύτητά του που είναι ένα (τουλάχιστον) κλικ κάτω από τους αντιπάλους.

Ο Μοντέστο, αν και αμυντικός, θεωρείται η καλύτερη και πιο αξιόπιστη λύση του Ολυμπιακού (και τη φετινή σεζόν), όμως αν δεν πάρει τις σωστές βοήθειες κινδυνεύει να μείνει εκτεθειμένος – όπως απέναντι στην Μαρσέιγ – ανάμεσα σε δύο και τρεις αντιπάλους σε κάθε στιγμή του αγώνα.

Φαβορί για την ενδεκάδα είναι ο Ιμπαγάσα, ο οποίος μπορεί να δώσει ρυθμό και να τον παγώσει όταν χρειάζεται, είναι ο πιο έμπειρος και ο φυσικός οργανωτής των ερυθρολεύκων, όμως δεν αντέχει για 90 λεπτά, επομένως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα πάρει τη θέση του Φουστέρ ή αν θα βρεθεί πίσω του και δίπλα στον αμυντικό μέσο.

Όταν λυθεί ο γρίφος της μεσαίας γραμμής, που είναι και ο πιο δύσκολος, θα λυθεί και εκείνος της άμυνας, όπου λίγο πολύ έχει ξεδιαλύνει η τετράδα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θεωρείται δεδομένο πως θα είναι οι Μέλμπεργκ – Αβραάμ, παρά τις δοκιμές που έχουν γίνει σε άλλα ματς, και στο δεξί άκρο της άμυνας θα βρεθεί ο Βασίλης Τοροσίδης. Στην αριστερή πλευρά ο Βαλβέρδε θα αποφασίσει τελευταία στιγμή αν θα χρησιμοποιήσει τον Χολέμπας ή τον Μαρκάνο, καθώς μπορεί ο Γερμανός να είναι εμφανώς πιο γρήγορος (και ίσως λίγο καλύτερος στο επιθετικό παιχνίδι, οπότε μπορεί να βοηθήσει στην κόντρα επίθεση) όμως ο Ισπανός θεωρείται ικανότερος στους υπόλοιπους τομείς.

Στην επίθεση, ο Μιραλάς θα βρεθεί στον άξονα – εκτός απροόπτου – και ο Αμπτούν θα αναλάβει την δεξιά πλευρά. Στο αριστερό φτερό της επίθεσης όλα θα εξαρτηθούν από το ποιοι θα αγωνιστούν στην μεσαία γραμμή και πίσω αριστερά, καθώς η θέση αυτή παίζεται ανάμεσα στους Τζιμπούρ – Φουστέρ – Χολέμπας.

Αν ο Φουστέρ αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή, είναι πιθανό να δούμε τον Χολέμπας να παίζει μπροστά από τον Μαρκάνο και τον Αλγερινό στον πάγκο με σκοπό να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πηγή: gazzetta.gr