Το Μπέργκαμο βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία, αφού 533 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη συγκεκριμένη περιοχή εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού που έχει χτυπήσει την Ιταλία.

Σύμφωνα με τον Ιταλό ανοσολόγο Φραντσέσκο Λε Φόκε, η τρομερή εξάπλωση του ιού στο Μπέργκαμo ίσως οφείλεται στην αναμέτρηση για τη φάση των 16 του Champions League μεταξύ Αταλάντα και Βαλένθια!

Το ματς διαξήχθη στο Σαν Σίρο του Μιλάνο stiw 19 Φεβρουρίου, με χιλιάδες φιλάθλους της Αταλάντα να ταξιδεύουν από το Μπέργκαμο την εποχή που η έξαρση του κορωνοϊού ήταν ακόμα στα αρχικά στάδια και ίσως η συνύπαρξή τους στις εξέδρες να οδήγησε στην εκρηκτική εξάπλωση του ιού!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Πέρασε ένας μήνας από εκείνο το ματς, οπότε το timing δένει. Χιλιάδες κόσμος στις εξέδρες, δίπλα-δίπλα, σε κατάσταση απόλυτης ευτυχίας για αυτό που έβλεπαν από την Αταλάντα, οπότε όλα είναι πιθανά. Κανείς δεν ήθελε να χάσει αυτό το παιχνίδι, οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς ότι στις εξέδρες βρέθηκαν και άνθρωποι που μπορεί να είχαν λίγο πυρετό, να είχαν ήδη συμπτώματα αλλά να μην έδωσαν σημασία".