Κρίμα το μπόι τους

Ο ένας (Χούμελς) έχει κορμοστασιά 1,92 κι ο άλλος (Σούμποτιτς) κατά ένα εκατοστό ψηλότερος. Είναι ο τέταρτος χρόνος που οι δυο τους παίζουν πλάι στο κέντρο της άμυνας της Ντόρτμουντ και ο μόνος που δε λειτουργούν καλά. Φέτος, που έπεσαν στα βαθιά (Τσάμπιονς Λιγκ) όμως, παίρνουν πολύ χαμηλή βαθμολογία. Με γρήγορους επιθετικούς, όπως οι Φαν Πέρσι (Αρσεναλ) ή ο Ρεμί (Μαρσέιγ) τα έκαναν μούσκεμα, ενώ το παράδοξο στη φετινή άμυνα της Μπορούσια είναι η αντιμετώπιση των στημένων που δεν πηδάει κανείς. Κρίμα το μπόι τους.

Μοιάζει, δεν είναι

Θες η καταγωγή (Τουρκία); Θες το σουλούπι (φτυστοί); Θες η θέση (αμφότεροι «οκτάρια»); Όταν ο Νούρι Σαχίν τράβηξε προς Μαδρίτη μεριά και τη Ρεάλ, ο Ιλκάι Γκιντογάν (φωτό) που προερχόταν από μία εξαιρετική χρονιά με τη Νυρεμβέργη φάνταζε εξαιρετική κάλυψη. Για την ώρα, όμως, ο 21χρονος μέσος δεν μπορεί να «γεμίσει» τα παπούτσια του προκατόχου του, ο οποίος αποτέλεσε τον ροοστάτη ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Αυτή τη δουλειά, πλέον, δεν την κάνει κανείς.

Κουρασμένοι «στρατιώτες»

Αμφότεροι παιδιά από τις ακαδημίες. Γαλουχημένοι στα τσικό της Ντόρτμουντ. Ειδικά ο Κέβιν Γκρόσκροϊτς που ακόμα έχει διαρκείας στην εξέδρα των φανατικών. Μαζί με τον Μάρτσελ Σμέλτσερ έκαναν «κτήμα» τους την αριστερή πλευρά της Μπορούσια. Κύριο προτέρημά τους ήταν πως έδιναν το 100% σε κάθε παιχνίδι. Μόνο που φέτος ο Σμέλτσερ (μπακ) είναι μονίμως στα «πιτς» (δεν θα παίξει με Ολυμπιακό) και στη θέση του αγωνίζεται ο «άγουρος» Λέβε, ενώ ο Γκρόσκροϊτς (φωτό) εκτός φόρμας. Ο τελευταίος πάντως, θα πάρει μία ακόμα ευκαιρία την Τετάρτη.

Είναι «Νινή» ακόμα

Ταλέντο αδιαμφισβήτητο. Δυνατότητες εξέλιξης απεριόριστες. Ισως είναι το καλύτερο -καθαρό- γερμανικό ποδοσφαιρικό προϊόν του 21ου αιώνα. Η περσινή του παρουσία εξέπληξε ευχάριστα. Με την έναρξη της σεζόν, όμως, το βάρος που έπεσε πάνω στον Μάριο Γκέτσε (φωτό) φαίνεται να τον λυγίζει. Εξάλλου, είναι ένα παιδί μόλις 19 ετών, που τα μυαλά του έχουν πάρει αέρα. Αποτέλεσμα, στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ή απέναντι σε αντίπαλο που θα του «σπάσει» τον τσαμπουκά να μην αντέχει.

Ω «killer», πού είσαι;

Πρώτη του σεζόν, πρώτος σκόρερ της Ντόρτμουντ. Δεύτερη, μία από τα ίδια. Ο ετήσιος... προγραμματισμός της Ντόρτμουντ προβλέπει καμιά 20αριά γκολ και κοντά δέκα ασίστ από τον Λούκας Μπάριος (φωτό). Προετοιμασία όμως δεν έκανε, ελέω Κόπα Αμέρικα και τραυματισμού. Προπόνηση με τους Βεστφαλούς έκανε τον Σεπτέμβρη. Ενενηντάλεπτο δεν μπορεί να βγάλει παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Λεβαντόφσκι και οι αυτοματισμοί στην επίθεση των πρωταθλητών Γερμανίας έχουν χαθεί χωρίς τον Παραγουανό.

Πηγή: sday.gr