«Ήταν πολύ δύσκολο να προετοιμάσουμε την ομάδα. Η Μπορούσια είναι πολύ δυνατή και γρήγορη ομάδα και μας δυσκόλεψε πολύ. Κρίνονταν πολλά στο σημερινό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη για να διεκδικήσουμε την πρόκριση ή την τρίτη θέση. Πλέον, μετά από αυτή τη νίκη, βλέπουμε με περισσότερη αισιοδοξία τα επόμενα τρία παιχνίδια του ομίλου. », τόνισε ο Βάσκος τεχνικός, ενώ στάθηκε στην απόδοση της ομάδας του στην επανάληψη. «Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Έγινε πολύ γρήγορο παιχνίδι με συνεχείς αντεπιθέσεις. Εμείς στο δεύτερο μέρος είχαμε πολύ πιο συμπαγή άμυνα και καταφέραμε να δημιουργήσουμε αρκετές ευκαιρίες, ενώ η Ντόρτμουντ αγωνιζόταν πλέον ενάντια στο χρόνο».

Όσο για την εξαιρετική παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια απέναντι σε γερμανικές ομάδες, είπε: «Δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα. Ειδικά από τη στιγμή που αρχίζει το ματς. Ξέρω πως οι Έλληνες είναι προληπτικοί και τους αρέσει να συζητούν αυτά τα πράγματα».

Η νίκη στο κλίμα των ημερών έχει ιδιαίτερη σημασία. «Ξέρουμε πως η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές και το ποδόσφαιρο είναι από τους λίγους τρόπους για να ξεφεύγει ο κόσμος από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Χαιρόμαστε όταν δίνουμε χαρά στον κόσμο και τον βοηθάμε να ξεχνά τα προβλήματά του. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήταν δίπλα μας, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα», κατέληξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.