Ας ξεκινήσουμε με απλές ερωτήσεις και απαντήσεις για να καταλήξουμε σ' αυτούς που έδωσαν τις απαντήσεις τους στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" κόντρα στην Ντόρτμουντ.

Τι ήθελε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ντόρτμουντ; Μόνο νίκη για να ελπίζει σ' ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. Τι κατάφερε; Να πάρει αυτό που θέλει και με τον πιο εμφατικό τρόπο, σ΄ένα ματς πραγματική απόλαυση.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας απέδειξαν γι' άλλη μια φορά αυτό που έχει καταγράψει η ιστορία εδώ και χρόνια... Όταν παίζουν με την πλάτη στον τοίχο και σε ματς χωρίς αύριο, μπορούν να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και να βγάλουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Ολυμπιακός σημαίνει πάθος, δύναμη, περηφάνια, ξεσηκωμός και όλα αυτά τα στοιχεία τα είδαμε κόντρα στους Πρωταθλητές Γερμανίας. Είδαμε τον πραγματικό Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Βαλβέρδε ξεχείλιζαν από πάθος και δύναμη, ο κόσμος ξεσηκώθηκε και έγινε και πάλι περήφανος με μια σπουδαία εμφάνιση. Αν και το να κερδίζεις γερμανικές ομάδες δεν είναι κάτι ασυνήθιστο...

Κάποιοι είχαν μπερδευτεί από την απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ και πίστευαν πως θα δουν ίδιο πρόσωπο. Ξέχασαν όμως να σκεφτούν πως με το "Χ" στο ΟΑΚΑ δεν χάθηκε το πρωτάθλημα, ενώ δίχως νίκη στο ματς με την Ντόρτμουντ η Ευρώπη θα αποτελούσε παρελθόν. Είναι αυτό που αναφέραμε παραπάνω για τους "τελικούς".

Οι "τελικοί" λοιπόν είναι για τις μεγάλες ομάδες και τις μεγάλες προσωπικότητες. Έτσι και στο ματς της Τετάρτης ξεχώρισαν αρκετοί από τον Ολυμπιακό, ενώ κάποιοι απ' αυτούς έδωσαν απαντήσεις.

Ο Βαλβέρδε έγινε ξανά... Θεός

Πρώτος και καλύτερος ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός που άκουσε πολλά μετά από την ήττα από την Μαρσέιγ, αποθεώθηκε έπειτα από την εμφάνιση στο "Emirates" και τη νίκη με τον ΠΑΟΚ και αμφισβητήθηκε από την ισοπαλία με την ΑΕΚ, τώρα απολαμβάνει ξανά τα εξαιρετικά σχόλια για την ομάδα του. Μια κρύο, μια ζέστη για τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο ίδιος πάντως δικαιώθηκε με τις επιλογές του και δείχνει πως μαθαίνει σιγά σιγά από τα λάθη του και εμφανίζει όλο και καλύτερη την ομάδα του στους αγώνες του Champions League. Θυμηθείτε πως έπαιξε ο Ολυμπιακός με την Μαρσέιγ, πόσο καλύτερος ήταν με την Άρσεναλ και πόσο αποτελεσματικός έγινε κόντρα στην Ντόρτμουντ. Αυτό θα πει βελτίωση και η τακτική του ήταν για σεμινάριο.

Του πήγε το παιχνίδι όπως ήθελε στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο "υπνώτισε" τους Γερμανούς, θωρακίζοντας την άμυνα και παίρνοντας τον έλεγχο όσο περνούσαν τα λεπτά. Αποτέλεσμα; Μια νίκη με δύο γκολ διαφορά, κάτι που μπορεί να μετρήσει στο τέλος.

Ο Φράνκο κέρδισε πόντους και χειροκρότημα

Μια δικαίωση ήταν το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ και για τον Φράνκο Κοστάνσο. Ο Αργεντινός γκολκίπερ έχει ακούσει πάρα πολλά (όχι και τόσο άδικα, αν και αρκετά ήταν υπερβολικά) αλλά στο ματς με τους Γερμανούς έδειξε μια σταθερότητα την οποία δεν είχαμε ξαναδεί.

Είναι παίκτης που βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο και είναι προς τιμήν του κόσμου που δεν τον πιέζει και σε κάθε καλή του ενέργεια του προσφέρει ζεστό χειροκρότημα και στήριξη. Στο ματς της Τετάρτης, ο Κοστάνσο είχε κάποιες πολύ καλές επεμβάσεις και έσωσε την εστία του όταν χρειάστηκε.

Σας είχαμε γράψει πως θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε λίγο πριν τον... σταυρώσουμε και φαίνεται πως η υπομονή μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

Χαμόγελα για Μακούν

Άλλος ένας παίκτης που με την απόδοσή του κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο Ζαν Μακούν. Ο Καμερουνέζος πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση ως βασικός και ήταν εξαιρετικός όσο αγωνίστηκε.

Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, έκοψε πολλές μπάλες, δημιούργησε και ήταν γενικά πολύ καλός και κινητικός στη μεσαία γραμμή. Είναι γεγονός πως δεν είναι απόλυτα έτοιμος και γι' αυτό βγήκε αλλαγή στο δεύτερο μέρος, ενώ φάνηκε γιατί ο Βαλβέρδε δεν τον έριχνε μέχρι τώρα στην μάχη.

Ο χρόνος πάντως λειτουργεί υπέρ του και απέδειξε πως μπορεί να βοηθήσει και να δώσει ποιότητα στα χαφ του Ολυμπιακού.

Το δίδυμο φωτιά

Μιραλάς και Τζιμπούρ είναι δύο παίκτες που στην καλή τους βραδιά δεν τους σταματά κανείς. Αυτό το είδαμε και κόντρα στην Ντόρτμουντ, όπου οι δύο παίκτες ήταν εξαιρετικοί. Ο Βέλγος είχε πολλές προσωπικές ενέργειες και θα μπορούσε να σκοράρει, ενώ ο Αλγερινός πέτυχε το καθοριστικό 2-1 με παλικαρίσιο τρόπο και γενικά ήταν πηγή κινδύνου για τους Γερμανούς.

Για τον Ολυμπιακό και τον Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ευτυχία που αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο ρόστερ και αν παίρνουν τις κατάλληλες βοήθειες από τα χαφ, μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλα πράγματα. Όπως και την Τετάρτη.

Δίχως αμφιβολία τέτοιο επιθετικό δίδυμο δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ενώ και στην Ευρώπη φαίνεται πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Συμπέρασμα: Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια σπουδαία νίκη, που ήταν απαραίτητη για πολλούς λόγους. Το θέμα όμως είναι πως δεν χρειάζεται να... τρελαινόμαστε, αφού τίποτα δεν τελείωσε. Αντίθετα, όλα τώρα αρχίζουν. Οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτό το τρίποντο και να αγωνιστούν με το ίδιο στυλ και στα υπόλοιπα παιχνίδια, για να μην πάει στράφι ό,τι ξεκίνησε την Τετάρτη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Οι Γερμανοί ήταν υπερόπτες όμως στην έδρα τους θα είναι πιο δυνατοί και... υποψιασμένοι γι' αυτό χρειάζεται προσοχή. Το σημαντικό για τους Πειραιώτες είναι να μην σταθούν σ' αυτή τη νίκη και να τα θεωρήσουν όλα εύκολα, κάτι που με τον Βαλβέρδε στον πάγκο πολύ δύσκολο να γίνει. Όπως με μια ήττα δεν πρέπει να καταστρέφονται τα πάντα, έτσι και μια νίκη δεν σημαίνει πως έγινες υπερομάδα και πέτυχες τους στόχους σου. Στην πραγματικότητα τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

ΥΓ: Ωραία τα συνθήματα, ωραία και η εκδίκηση κόντρα στην πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας που μας βασανίζει με τα δάνεια και τους τόκους. Μην ξεχνάμε όμως πως είναι ποδόσφαιρο και ότι από σήμερα τίποτα δεν θα αλλάξει στη ζωή μας. Οι απολύσεις, οι περικοπές και το "κούρεμα" συνεχίζονται και θα συνεχίζονται. Μην μπερδεύουμε την μπάλα με τη ζωή.

Πηγή: sport24.gr