Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ραφίκ Τζιμπούρ στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA:

Για τη νίκη του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ: "Ήταν σαν τελικός για εμάς, γιατί θέλαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να παραμείνουμε ζωντανοί στη διοργάνωση και τα καταφέραμε".

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Champions League: "Τώρα έχουμε ανανεωμένες ελπίδες και θα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι στο επόμενο παιχνίδι στη Γερμανία. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να σκοράρεις μπροστά στους οπαδούς μας. Η ατμόσφαιρα απόψε ήταν πραγματικά ηλεκτρική και είναι σπουδαίο να καταφέρνεις να σκοράρεις σε ένα τέτοιο ματς. Είμαι πολύ περήφανος που πέτυχα το πρώτο μου γκολ στο Champions League".

Για την τακτική που ακολούθησε ο Ολυμπιακός κόντρα στους Γερμανούς: "Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ξεκινάς με μία τακτική και αυτή μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως είδαμε τη Ντόρτμουντ να κάνει απόψε, αλλάζοντας θέσεις στους παίκτες της και προσπαθώντας να μπει ξανά στο ματς. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι ο προπονητής μας έχει εμπιστοσύνη σε εμάς και στο πλάνο παιχνιδιού μας και αυτό μας βοηθάει να παίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση".