Επιπλέον τονίζει πως η επερχόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ μεταμορφώνεται προς το καλύτερο στην έδρα της.

- Πως έζησες την ατμόσφαιρα στο Βεστφάλεν;

Πρόκειται για απίστευτη ατμόσφαιρα. Οι Γερμανοί ξέρουν να κάνουν μία έδρα καυτή για την ομάδα τους και το Βεστφάλεν είναι από τις πιο δυνατές έδρες στην Μπουντεσλίγκα. Η ατμόσφαιρα είναι ποδοσφαιρική, δίνει ώθηση στην ομάδα και η Ντόρτμουντ εντός έδρας είναι ένας διαφορετικός σύλλογος απ' ότι εκτός.

- Είναι έδρα που μπορεί να... παρασύρει τον Ολυμπιακό;

Ναι. Εάν ο Ολυμπιακός δεν προσέξει ειδικά στα πρώτα λεπτά σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα. Η Ντόρτμουντ μπορεί να σε παρασύρει με τον ρυθμό της. Εντός έδρας είναι πιο γρήγορη απ' ότι εκτός και η μεσαία γραμμή εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους αντιπάλους. Σίγουρα οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν συνηθίσει από το Καραϊσκάκη όμως θα πρέπει να δείξουν τεράστια προσοχή σε αυτήν την δύσκολη έδρα.

- Με βάση τα όσα είδες στο παιχνίδι του Καραϊσκάκη πόσο διαφορετική θα παρουσιαστεί η Ντόρτμουντ;

Το 3-1 του Καραϊσκάκη ταρακούνησε αρκετά την Ντόρτμουντ και αυτό φάνηκε στα επόμενα παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, όπου παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετική, σοβαρή καθ' όλη την διάρκεια του ματς και χωρίς διάθεση για πολλά λάθη. Η έδρα την μεταμορφώνει και είμαι σίγουρος πως θα είναι άλλη ομάδα. Αυτό βέβαια το γνωρίζει ο Βαλβέρδε που θα φροντίσει να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε όλο τη συνέντευξη στο katimagiko.gr