"Αύριο θα παίξουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι τόσο για εμάς όσο και για την Μπορούσια. Η ομάδα που θα επιβάλλει το δικό της παιχνίδι και το δικό της ρυθμό θα κερδίσει. Η Μπορούσια ανεβάζει πάντα πολύ ψηλά το ρυθμό και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε. Ήταν δύσκολα στην Αθήνα, το ίδιο δύσκολα θα είναι και αύριο εδώ", είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ισπανός τεχνικός.

Για το κατά πόσο τα λάθη στις στημένες φάσεις στον αγώνα με τον ΟΦΗ υπήρχε χρόνος να διορθωθούν, είπε: "Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε καθόλου χρόνο να κάνουμε τίποτα. Αύριο θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το ελληνικό πρωτάθλημα με το αυριανό παιχνίδι."

Για το αν τον φοβίζει ότι θα μπει πολύ επιθετικά η Ντορτμουντ στο αυριανό παιχνίδι, απάντησε: "Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στο στυλ παιχνιδιού που κάνει η Ντορτμουντ. Θα προσπαθήσουμε να αντέξουμε σε αυτό το ρυθμό γιατί δεν θέλουμε μόνο να μην δεχτούμε γκολ αλλά και να πετύχουμε"

Για το αν υπολογίζει Τοροσίδη και Φέισα και για το άμα σκέφτεται παρόμοια εντεκάδα με το 3-1 του πρώτου ματς, είπε: "Έχω μια γενική ιδέα ποιοι θα παίξουν αύριο αλλά δεν έχω κατασταλάξει. Φέισα και Τοροσίδης είναι εδώ γιατί μπορούν να παίξουν".

Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να αλλάξει τερματοφύλακα ο Βαλβέρδε είπε "Όταν έχουμε άσχημα αποτελέσματα ψάχνουμε να βρούμε υπεύθυνους. Ο Κοστάντζο είναι ένας παίκτης σαν όλους τους άλλους. Όταν έρθει η ώρα να τον κρίνω και αν θεωρήσω ότι πρέπει να τον αλλάξω, θα το κάνω. Αύριο είναι ένα σπουδαίο ματς και πρέπει να παίξουνε οι καλύτεροι".

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα είναι ικανοποιημένος με την ισοπαλία είπε ότι εξαρτάται από την απόδοση της ομάδος. "Άμα παίξουμε άσχημα θα είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, άμα παίξουμε καλά, γιατί να μην κερδίσουμε;"