Τον Ολυμπιακό θα τον φοβόμουν περισσότερο εν όψει Ντόρτμουντ, αν εναντίον του ΟΦΗ είχε κάνει σούπερ εμφάνιση και είχε φιλοδωρήσει τους Κρητικούς με 4-5 γκολ. Θα ανησυχούσα περισσότερο αν έπαιζε μπαλάρα εναντίον της ομάδας του Αναστόπουλου και πήγαινε στη Γερμανία με τη μύτη ψηλά, πεπεισμένος ότι είναι ομαδάρα που δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τον Λεβαντόφσκι και την παρέα του. Σε τέτοια περίπτωση οι κίνδυνοι θα πολλαπλασιαζόταν, σε σχέση με τις λογικές ανησυχίες που εγκυμονεί ένα σαφώς επικίνδυνο εκτός έδρας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τώρα είμαι αισιόδοξος ότι τέτοιο πράγμα δεν πρόκειται να συμβεί. Οι δύο «σφαλιάρες» που δέχθηκε κατά πρόσωπο από τον Μάντζιο και τον Γεωργίου πιστεύω ότι ξύπνησαν τους Ερυθρόλευκους και απόψε στο «Βεστφάλεν» θα δούμε μια εξυπνότερη και σοβαρότερη ομάδα. Θα δούμε παίκτες που πήραν το μάθημά τους και έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να τα δώσουν όλα προκειμένου να πάρουν θετικό αποτέλεσμα και να χαροποιήσουν ξανά τους οπαδούς τους.

Αυτό είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει στην ομάδα της καρδιάς του ένας πραγματικός Ολυμπιακός, όπως είναι ο Νίκος Αναστόπουλος. Δώρο ποιοτικό και πανάκριβο, αν θέλετε την άποψή μου. Διότι αυτό έκανε ο (πρώην) «Μουστάκιας». Χωρίς να πει περιττές κουβέντες και χωρίς να χωθεί στα χωράφια του Βαλβέρδε, έδειξε με πράξεις τα σημεία που πρέπει να προσέξει απόψε ο Ολυμπιακός. Και αυτοί οι κίνδυνοι είναι πολύ συγκεκριμένοι.

Πρώτο και βασικότερο που απαιτείται είναι η μεγάλη προσοχή στις στημένες φάσεις και τις σέντρες που θα επιχειρήσουν οι πρωταθλητές Γερμανίας. Οι Κοστάνσο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Μαρκάνο και σία πρέπει να μοιάσουν στον… παλιό καλό Φασούλα του μπάσκετ. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να περάσει τίποτε από τις σέντρες προς τη γερμανική «Λουφτβάφε» (αεροπορία) που θα προωθείται με κάθε ευκαιρία.

Δεύτερον, το ματς θέλει παίκτες με ευφυΐα, ψυχή και θράσος για να πάει καλά. Οποιαδήποτε μορφή χαλαρότητας σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου θα πληρωθεί ακριβά και επί τόπου.
Τρίτον, παίκτες και Βαλβέρδε πρέπει να πολεμήσουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Δεν υπάρχει «ματς που ακολουθεί» και δεν υπάρχει «δεύτερη ευκαιρία» για να ισοφαρίσουν ένα πιθανό κακό αποτέλεσμα. Διότι, αν έβλεπαν έτσι και το ματς με τον ΟΦΗ, δεν θα συνέβαινε ποτέ αυτή η γκέλα.

Αυτές ήταν οι «συμβουλές» του Αναστόπουλου και ας μη μίλησε ποτέ συγκεκριμένα για το αποψινό ματς με τους Γερμανούς. Και έχει δίκιο, σε όλα τα μηνύματα που έστειλε στο στρατόπεδο της αγαπημένης του ομάδας. Αν αυτά γίνουν πράξη, ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να φύγει ακόμη και νικητής από το Ντόρτμουντ.

Θέλει βεβαίως και τη βοήθεια της τύχης και περισσότερο από όλους τη χρειάζεται ο Κοστάνσο. Για τον Αργεντινό τερματοφύλακα είναι η τελευταία ευκαιρία να αποδείξει ότι ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται μεταγραφή στη συγκεκριμένη θέση. Αλλη, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν θα υπάρξει.

Πηγή: Εξέδρα