Ο παλαίμαχος άσος των "ερυθρόλευκων", φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Insiders" στον "Novasportfm 94,6" και δήλωσε αρχικά:

«Ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει σήμερα δύο πράγματα. Μία ομάδα που πρέπει να κερδίσει για να μπορέσει να πιστέψει ότι μπορεί να περάσει και την πιο καυτή έδρα της Γερμανίας. Έχει τελείως διαφορετικό ματς από αυτό του Πειραιά και να πιστεύει ότι μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση τότε πρέπει να παίξει για την νίκη».

Για τον τρόπο που πιστεύει ότι πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός, είπε:

«Πρέπει να παίξει το παιχνίδι του. Με την φιλοσοφία που έχει. Να κάνει αυτό που κάνει κάθε Κυριακή. Το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Δεν πρέπει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι της Ντόρτμουντ, πρέπει να κάνει αυτό που μπορεί, με την φιλοδοξία του, να παίξει σαν Ολυμπιακός. Απλά δεν πρέπει να αφήσει την Ντόρτμουντ να επιβάλλει τον ρυθμό της. Ειδικά τα πρώτα 20 λεπτά που θα έχει την βοήθεια του κόσμου. Εκεί πρέπει να αντέξει».

Για το αν πρέπει ο Ολυμπιακός να σκοράρει για να πάρει κάτι από το σημερινό παιχνίδι, τόνισε:

«Αν κρατήσει το μηδέν είναι καλά αλλά αν θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση πιστεύω ότι πρέπει να παίξει για να πάρει το παιχνίδι. Για να περάσει στην επόμενη φάση πρέπει να κάνει ένα διπλό. Σήμερα, η πίεση που θα έχει η Ντόρτμουντ είναι πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό. Με σωστή οργάνωση και τακτική μπορεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα».

Για τον Κοστάντσο και το γεγονός ότι ο Βαλβέρδε συνεχίζει να τον βάζει, σχολίασε:

« Κανείς μας δεν ξέρει τι γίνεται στην προπόνηση του Ολυμπιακού και σε τι κατάσταση είναι οι τερματοφύλακες που έχει από πίσω. Ο κ. Βαλβέρδε ξέρει κάτι περισσότερο από εμάς και έτσι δεν μπορούμε να κρίνουμε. Πιστεύω ότι πρέπει να πιστέψουμε στις απόψεις του Βαλβέρδε και να στηρίξουμε την επιλογή του».

Για την συνολική πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, δήλωσε:

«Στο ελληνικό πρωτάθλημα πιστεύω ότι είναι το μεγάλο φαβορί. Για το ματς με τον ΟΦΗ δεν περίμενε κανείς ότι θα είχε απώλεια. Στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μαρσέιγ έπρεπε να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα. Με την Άρσεναλ έπαιξε καλά αλλά δεν είχε ουσία αφού δεν πήρε βαθμό και γι’ αυτό το σημερινό είναι τόσο σημαντικό ματς».