Έχοντας κοιμηθεί ελάχιστα και μιλώντας χαμηλόφωνα καθώς εκτελούσε χρέη baby siting, ο Γκουστάβο Μαντούκα απάντησε στο τηλεφώνημα του Contra.gr με μια μεγάλη καλημέρα στα ελληνικά. ''Ζω τις στιγμές όπου ο ΑΠΟΕΛ γράφει ιστορία'' σχολίασε περήφανος ο βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός.

Το 2-1 του Μαντούκα στο 92' του αγώνα με την Πόρτο έφερε τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή του ομίλου, μα κυρίως καθιέρωσε την κυπριακή ομάδα στις υπολογίσιμες δυνάμεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

''Ήταν μια σπουδαία βραδιά. Ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές. Ο ΑΠΟΕΛ ανεβαίνει επίπεδο και όλο αυτό που συνέβη και κόντρα στην Πόρτο ήταν εκπληκτικό'' τόνισε στα πρώτα του λόγια στο Contra.gr ο Μαντούκα.

"Γράφουμε ιστορία"

''Κατανοώ απόλυτα ότι η φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ είναι έκπληξη για όλους. Αυτό συμβαίνει και με εμάς. Όσο εμπιστοσύνη και να είχαμε στις δυνατότητες μας, δεν περιμέναμε την εξέλιξη που θα είχε το φετινό ταξί στο Τσάμπιονς Λιγκ'' σχολίασε ο σκόρερ του νικητήριου γκολ κόντρα στην Πόρτο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις στιγμές που ζει στην Κύπρο ο Μαντούκα δήλωσε πως αυτές είναι ιστορικές: ''Νοιώθω τυχερός που ανήκω σε αυτή την ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Γράφουμε ιστορία. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ανερχόμενη δύναμη''.

Οι επιτυχίες στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι πρωτόγνωρες για τον Μαντούκα, ο οποίος με τη φανέλα της ΑΕΚ είχε πανηγυρίσει το 2007-2008, νίκες κόντρα σε Μίλαν και Λιλ. ''Έχω πολλούς φίλους στην ΑΕΚ. Πέρασα ωραίες στιγμές στην Ελλάδα και δεν μου είναι καθόλου ευχάριστα αυτά που μαθαίνω για τα προβλήματα της χώρας αλλά και της ΑΕΚ. Συνεχίζω να αγαπώ την ΑΕΚ και συγκινούμαι ιδιαίτερα όταν με παίρνουν τηλέφωνα από την Ελλάδα για να μου πουν συγχαρητήρια και να μου ευχηθούν καλή επιτυχία''.

"Ιδανικές συνθήκες εργασίας"

Σε ερώτηση για τα στοιχεία που φέρνουν τον ΑΠΟΕΛ σε αυτή τη θέση ο Μαντούκα απάντησε: ''Είμαστε πολύ ενωμένοι. Αυτό μας δίνει δύναμη. Η ομάδα έχει αποκτήσει πολύ καλή χημεία. Περνάμε πολλές ώρες της ημέρας όλοι μαζί. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και η νοοτροπία μας χτίζεται σε πολύ γερές βάσεις''.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρήκε τις σωστές συνθήκες στην Κύπρο και μπόρεσε να δημιουργήσει ομάδα η οποία είναι υπόδειγμα, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου: ''Ο Ιβάν είναι πολύ σημαντική υπόθεση για τον ΑΠΟΕΛ και την Κύπρο. Δουλεύει σκληρά, διαλέγει τους σωστούς παίκτες και κυρίως τους σωστούς χαρακτήρες που έρχονται στην ομάδα'' είπε ο Μαντούκα για τον προπονητή του.

"Όχι σελεσάο... γίναμε Κύπριοι"

Οι 6 βραζιλιάνοι που έχει στο ρόστερ η κυπριακή ομάδα δίνουν μια ξεχωριστή ποιότητα, δίχως όμως να ξεφεύγουν από τα αγωνιστικά θέλω του Γιοβάνοβιτς σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο Μαντούκα: ''Δεν έχουμε κάνει σελεσάο τον ΑΠΟΕΛ,δεν έχουμε κάνει κλίκα, γίναμε Κύπριοι. Είναι καλό που είμαστε 6 συμπατριώτες μαζί αλλά δεν λειτουργούμε χωριστά. Είμαστε ένα με την ομάδα. Ο χαρακτήρας των παιδιών παίζει σημαντικό ρόλο''.

''Δεν ξέρω αν θα γυρίσω στην ΑΕΚ"

''Πλέον όλοι έχουν απαιτήσεις από τον ΑΠΟΕΛ. Βάλαμε ψηλά τον πήχη και πρέπει να πηγαίνουμε καλά κάθε αγωνιστική. Όλοι ξέρουν ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα αλλά εμείς πρέπει να το αποδεικνύουμε. Είναι δύσκολο να κάνουμε σερί νικών στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά αυτός είναι ο στόχος μας'' δήλωσε ο Μαντούκα για να αναφερθεί στη συνέχεια στις πιθανότητες πρόκρισης που έχει ο κυπριακός σύλλογος: ''Θέλουμε και άλλους βαθμούς. Οι αγώνες κόντρα σε Ζενίτ και Σαχτάρ είναι της ίδιας δυσκολίας με τα ματς κόντρα στην Πόρτο. Δεν θα είναι εύκολο αλλά θα παλέψουμε''.

Κλείνοντας, ο Μαντούκα έστειλε το δικό του μήνυμα στους φίλους που έχει στην ΑΕΚ: ''Δεν ξέρω αν θα γυρίσω στην ΑΕΚ. Ποτέ δεν λέω ποτέ. Δεν ξέρεις τι μπορεί αύριο. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ικανοποιημένος στον ΑΠΟΕΛ. Θέλω όμως να ευχαριστήσω τους φίλους μου από την Ελλάδα γιατί ξέρω ότι χαίρονται με τις επιτυχίες τις δικές μου και της ομάδας μου''.

Πηγή: Contra.gr