Champions League: Από τον πρώτο τελικό του 1956, 580 παίκτες έχουν εμφανιστεί στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ή στον τελικό του UEFA Champions League (πολλοί εξ΄ αυτών περισσότερες από μία φορές).
Στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η Ισπανία με 74 παίκτες, μόλις τρεις μπροστά από την Ιταλία (71) και 12 από την Αγγλία (62), που την τρέχουσα σεζόν λόγω του «αγγλικού» τελικού, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, θα σκαρφαλώσει στην δεύτερη θέση, αλλά όχι στην κορυφή.
Η Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει 11 Αγγλους στο ρόστερ της, ενώ η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ, μόλις οκτώ.
Η Ισπανία θα μπορέσει να αυξήσει τον αριθμό της, με τους Ρόδρι και Φερράν Τόρες της Σίτι και Κέπα Αριθαμπάλαγκα, Μάρκος Αλόνσο και Θέσαρ Αθπιλικουέτα της Τσέλσι, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της UEFA.
Ο Κριστιάν Πούλισικ της Τσέλσι και ο αναπληρωματικός τερματοφύκαλας της Μάντσεστερ Σίτι, Ζακ Στέφεν, μπορεί να γίνουν οι πρώτοι παίκτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα πανηγυρίσουν το τρόπαιο, ενώ ο Χακίμ Ζίγες να γίνει ο πρώτος Μαροκινός νικητής στην κορυφαία διοργάνωση.
Η Ελλάδα είναι η χώρα με τους περισσότερους φιναλίστ χωρίς όμως νικητή, συνολικά 12. Αυτό το σύνολο περιλαμβάνει τους 11 παίκτες του Παναθηναϊκού από τον χαμένο τελικό (2-0) του Wembley το 1971 απέναντι στον Άγιαξ, καθώς και τον Άκη Ζίκο, φιναλίστ με τη Μονακό το 2004, στην ήττα (3-0) από την Πόρτο.
Η Τουρκία (11η στην τρέχουσα κατάταξη της UEFA) είναι η χώρα με την υψηλότερη βαθμολογία που δεν είχε ποτέ νικητή Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή Champions League. Οι τρεις φιναλίστ της Τουρκίας μέχρι σήμερα κατέληξαν ηττημένοι: Γιλντιράι Μπαστούρκ (Λεβερκούζεν, 2002), Χαμίτ Αλτιντόπ (Μπάγερν, 2010) και Νούρι Σαχίν (Ντόρτμουντ, 2013).
Αντίθετα, η χώρα με την χαμηλότερη θέση στη βαθμολογία της UEFA που υπερηφανεύεται για φιναλίστ και νικητή του Κυπέλλου Περωταθλητριών ή του Champions League είναι το Σαν Μαρίνο. Ο Μάσιμο Μπονίνι, πρωταθλητής Ευρώπης το 1985 με τη Γιουβέντους (1-0 τη Λίβερπουλ), αντιπροσώπευε μία χώρα που ήταν 55η και τελευταία στην κατάταξη χωρών στην UEFA.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ