Ρεάλ Μαδρίτης - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 6-2

Οι... ρεζέρβες πετούσαν φωτιές και η Ρεάλ διέλυσε με 6-2 την Ντιναμό σε ένα ματς που το σκορ μπορούσε να πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Οι "μπλάνκος" άνοιξαν το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό όταν ο Μπενζεμά συνδυάστηκε όμορφα με τον Οζίλ και ο Γάλλος εκτέλεσε ιδανικά κάνοντας το 1-0.

Μόλις πέντε λεπτά μετά ήρθε το 2-0 μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλα και σουτ του Καγεχόν. Ο «τυφώνας» συνεχίστηκε και σχεδόν με την σέντρα (9') η Ρεάλ πέτυχε και τρίτο γκολ με σκόρερ αυτή τη φορά τον Ιγκουαΐν. Οι Κροάτες τα είχαν χαμένα και στο 20' ήρθε στο 4-0 όταν ο Κελάβα έδιωξε το σουτ του Ιγκουαΐν αλλά στη συνέχεια ο Οζίλ με πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας. Έτσι η Ρεάλ έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που καταφέρνει να σκοράρει τέσσερα γκολ στο πρώτο 20λεπτο.

Ο Μουρίνιο έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο αλλά η Ρεάλ συνέχισε να πετάει και στο 49' έκανε το 5-0 με τον Καγεχόν που «τιμώρησε» το γεγονός ότι η Ντιναμό έπαιζε ψηλά άμυνα. Ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε με τον Μπενζεμά στο 66' να πετυχαίνει έκτο γκολ για τη Ρεάλ. Η Ντιναμό στο 81' κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Μπεκιράι. Τρία λεπτά μετά ο Μπενζεμά είχε γυριστό σουτ στο δοκάρι και στις καθυστερήσεις ο Τόμετσακ διαμόρφωσε το τελικό 6-2.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπενφίκα 2-2

Το «Ολντ Τράφορντ» πάγωσε μόλις στο 3ο λεπτό όταν ο Γκαϊτάν μπήκε στην περιοχή και σέντραρε με τον Τζόουνς τελικά να σπρώχνει την μπάλα στα εστία της ομάδας του και να βάζει την Μπενφίκα μπροστά στο σκορ. Η ισοφάριση ήρθε στο 30' όταν ο Γιανγκ αντί να εκτελέσει απευθείας φάουλ, έδωσε έξυπνα στον Νάνι και αυτός σέντραρε με τον Μπερμπάτοφ τελικά να κάνει το 1-1. Σχεδόν με τη σέντρα η Γιουνάιτεντ έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Γιάνγκ για να κάνει μια ανατροπή-ρεκόρ.

Στην επανάληψη η Μάντσεστερ μπήκε πολύ δυνατά με την Μπενφίκα να περιμένει. Η ομάδα του Φέργκιουσον πίεζε ασφυκτικά και στο 59' ήρθε το γκολ όταν ο Εβρά βρήκε τον Φλέτσερ και αυτός από κοντά έκανε το 2-1. Οι Πορτογάλοι όμως απάντησαν άμεσα καθώς μόλις δύο λεπτά μετά ο εξαιρετικός Αϊμάρ έκανε με κοντινό πλάσε το 2-2. Μετά την ισοφάριση η Μάντσεστερ πίεσε και στο 78' ο Μπερμπάτοφ «σπατάλησε» μοναδική ευκαιρία.

Τράμπζονσπορ - Ίντερ 1-1

Ικανοποιημένες έμειναν Ίντερ και Τραμπζονσπόρ με το 1-1 του «Αβνί Ακέρ». Η μεν Ίντερ προκρίθηκε στους 16 του θεσμού, η δε Τραμπζονσπόρ είναι πλέον το φαβορί για τη 2η θεση.

Στο 18` ο Άλβαρες έπαιξε το ένα- δύο με τον Μιλίτο και τελικά με όμορφο πλασέ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0 μέσα στην Τουρκία. Η χαρά όμως των «νερατζούρι» δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 23' η Τραμπζονσπόρ έφερε το ματς στα ίσια. Σκόρερ ο Χαλίλ Άλτιντοπ με σουτ από τη μικρή περιοχή, μετά από ασίστ του Μπουράκ Γιλμάζ.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και τα αίματα άναψαν και πάλι μετά το 30', όταν και οι δύο ομάδες έχασαν κάποιες καλές φάσεις για να σκοράρουν.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες φάνηκε πως βολεύτηκαν με το Χ και γενικά δεν είχαμε καλές ευκαιρίες. Η Ίντερ πρόσεχε στα μετόπισθεν και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα, ενώ και η Τραμπζονσπόρ πήρε ρίσκα στο τέλος και παραλίγο να πάρει τη νίκη, καθώς είχε δοκάρι με τον Μιερτζιέφσκι στο 79ο λεπτό.

Μπάγερν - Βιγιαρεάλ 3-1

Την πρόκριση της στην φάση των νοκ-άουτ στο Champions League πανηγύρισε η Μπάγερν, αφού νίκησε με 3-1 την Βιγιαρεάλ στην «Αλιάνζ Αρίνα» για την 5η Αγωνιστική, φθάνοντας τους δεκατρείς βαθμούς.

Η Μπάγερν άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' όταν ο Μαρτσένα έχασε την μπάλα από τον Κρόος, ο οποίος με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ριμπερί και ο Γάλλος με λόμπα νίκησε τον Λόπες, για το 1-0. Οι Βαυαροί «ζευγάρωσαν» τα τέρματα τους στο 24' όταν ο Ρόμπεν τροφοδότησε τον Τίμοστσουκ που με δεξί σουτ από τα 25 μέτρα σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Λόπες, όμως στην επαναφορά ο Γκόμεζ με δεξί πλασέ έκανε το 2-0 επιτυχαίνοντας το έκτο του γκολ στην φετινή σεζόν.

Οι Ισπανοί μείωσαν στο 50' όταν ο Οριόλ έκλεψε την μπάλα από τον Κρόος και με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ντε Γκουζμάν, ο οποίος με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-1. Η Μπάγερν «σφράγισε» την νίκη-πρόκριση στο 69' όταν Ρόμπεν και Κρόος συνδυάστηκαν και ο δεύτερος πάσαρε στον Ριμπερί, ο οποίος αφού πέρασε και τον Λόπες με αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με το δεύτερο του γκολ στον αγώνα.

Νάπολι - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Βήμα πρόκρισης πραγματοποίησε η Νάπολι, καθώς νίκησε με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Σαν Πάολο» για την 5η Αγωνιστική με δύο γκολ του Καβάνι, φθάνοντας τους οκτώ βαθμούς και αφήνοντας τους Άγγλους στους επτά βαθμούς.

Η υπεροχή της Νάπολι «καρποφόρησε» στο 18' όταν ο Λαβέτσι εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά για τον Καβάνι, ο οποίος με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0. Οι «πολίτες» ισοφάρισαν στο 33' όταν ο Κολάροφ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με τον Αρόνικα να απομακρύνει πάνω στον Νταβίντ Σίλβα, ο οποίος επιχείρησε το σουτ και ο Μπαλοτέλι με προβολή νίκησε τον Ντε Σάνκτις. Η Νάπολι πήρε νέο προβάδισμα στο 47' όταν ο Ντοσένα έκανε «κούρσα» από τα αριστερά και σέντραρε για τον Καβάνι, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Χαρτ.

Η Νάπολι έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 στο 77' όταν ο Καβάνι πάσαρε στον Χάμσικ που σούταρε από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Χαρτ. Η Σίτι «φλέρταρε» με την ισοφάριση στο 82' όταν ο Νασρί τροφοδότησε τον Μπαλοτέλι που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και η Νάπολι κράτησε την νίκη.

Λιόν - Άγιαξ 0-0

Λευκή ισοπαλία πήρε στο «Ζερλάν» ο Άγιαξ και πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Καλύτεροι οι Γάλλοι απείλησαν στο 7' με ένα σουτ του Λισάνδρο Λόπες ενώ στο 33' έχασαν καλή ευκαιρία με τον Μπριάν. Ο Άγιαξ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 49' έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Γιορίς έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Σουλεϊμανί.

Η Λιόν ισορρόπησε μετά το 70' το ματς και στο 71' απείλησε με τον Μπάστος. Στις καθυστερήσεις ο Λακαζέτ έκανε εξαιρετικό σουτ αλλά ο Φερμέερ με φοβερή επέμβαση είπε «όχι».

Οτελούλ Γκαλάτι - Βασιλεία 2-3

Η Βασιλεία έπαιξε με τη φωτιά απέναντι στην Οτελούλ αλλά τελικά επικράτησε με 3-2 και διατήρησε ελπίδες πρόκρισης αν και το πρόγραμμα δεν την ευνοεί. Στο 9ο λεπτό ο Φαμπιάν Φρέι σούταρε, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Γκράχοβατς και η Βασιλεία πήρε κεφάλι στο σκορ. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά ο Στρέλερ με εξαιρετική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έκοψε στον Αλεξάντερ Φρέι που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-2. Με δύο γκολ στην... πλάτη η Οτελούλ είχε πέσει στο καναβάτσο και στο 37' ήρθε και το 0-3 με σκόρερ αυτή τη φορά όχι κάποιον από την οικογένεια Φρέι, αλλά τον Στρέλερ.

Οι Ρουμάνοι κατάφεραν να μειώσουν στο 75' με τον Γκιόργκιου και δέκα λεπτά μετά έκανε το 2-3 με τον Αντάλ. Όπως ήταν φυσικό στα τελευταία λεπτά η Οτελούλ πίεσε αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης:

Μπάγερν - Βιγιαρεάλ 3-1
(3`, 69` Ριμπερί, 23` Γκόμεζ - 50` Ντε Γκουζμάν)

Λιόν - Άγιαξ 0-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπενφίκα 2-2
(30` Μπερμπάτοφ, 59` Φλέτσερ - 3` Τζόουνς αυτ., 61` Αϊμάρ)

Νάπολι - Μάντσεστερ Σίτι 2-1
(17`, 49` Καβάνι - 33` Μπαλοτέλι)

Οτελούλ Γκαλάτι - Βασιλεία 2-3
(75` Γκιούργκιου, 81` Αντάλ - 10` Φ.Φράι, 14` Α.Φράι, 37` Στρέλερ)

Ρεάλ Μαδρίτης - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 6-2
(2`, 66` Μπενζεμά, 6`, 49` Καγιεχόν, 9` Ιγουαϊν, 20` Οζίλ - 81` Μπετσιράι, 90` Τόμετσακ)

Τράμπζονσπορ - Ίντερ 1-1
(23` Άλτιντοπ - 18` Ρίκι Άλβαρεζ)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λιλ 0-2
(49` Β.Μπερεζούτσκι αυτ., 64` Σόου)

Δείτε στον πίνακα τις βαθμολογίες: