ΝΑΙ

1. Το γεγονός ότι έχει πλέον παίξει 12 επίσημους αγώνες, 8 για το πρωτάθλημα και 4 στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι πολύ σημαντικό σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι όπου πήγε μόνο με φιλικές αναμετρήσεις. Η ομάδα σίγουρα έχει βρει ρυθμό σε αυτό το διάστημα των 2 μηνών και 10 ημερών που έχει περάσει από τις 13 Σεπτεμβρίου και της πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων. Τότε, στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός έπαιζε το πρώτο του επίσημο ματς έπειτα από 5 ολόκληρους μήνες και αυτό όπως φάνηκε και στο γήπεδο του είχε στοιχίσει. Δεν μπορούσε να ήταν έτοιμος, χρειαζόταν και την τύχη για να παρεί αποτέλεσμα, όμως και αυτή του γύρισε την πλάτη. Για πρώτη φορά στη σεζόν και δυστυχώς για τους «ερυθρόλευκους» όχι και τελευταία.

2. Επειτα από δύο μήνες και κάτι επίσημων αγώνων ο Βαλβέρδε έχει καταφέρει να βρει την καλύτερη δυνατή «χημεία» για την ομάδα του. Δεν πειραματίζεται ιδιαίτερα, έχει επιλέξει το 4-3-3, που μερικές φορές στη διάρκεια του αγώνα μετατρέπεται σε 4-2-3-1, ενώ και οι παίκτες έχουν κατανοήσει πλήρως τους ρόλους τους. Υπάρχουν πλέον ξεκάθαρα οι παίκτες της πρώτης γραμμής για τους πρωταθλητές και οι αναπληρωματικοί. Οι «καραμπόλες» στην ενδεκάδα και οι κρίσεις του προπονητή για παίκτες που τους υπολόγιζε ως βασικούς, αλλά δεν τα κατάφεραν, έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό.

3. Αγωνιστικά είναι σε καλή κατάσταση και το έδειξε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, παρότι δεν μπόρεσε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, αλλά και δικαιούνταν. Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν τον επηρέασε όπως την προηγούμενη φορά. Δείχνει ικανός να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και μακριά από το Καραϊσκάκη όπως το έκανε άλλωστε τόσο (κυρίως) στο Λονδίνο όσο και στο Ντόρτμουντ, παρότι δεν πήρε πουθενά αποτέλεσμα.

ΟΧΙ

1. Με τις παρούσες συνθήκες του αγώνα μπορούμε να πούμε πως ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που ήταν στο πρώτο ματς. Εχει σοβαρές απουσίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, που μπορεί να του στοιχίσουν πολύ. Ο Μακούν ήταν ανεβασμένος και σίγουρα θα ήταν πολύτιμη η παρουσία του, το ίδιο ισχύει για τον Ορμπάιθ που δεν είχε παίξει στο πρώτο ματς, όπως και για τον Ιμπαγάσα που είχε μπει την τελευταία στιγμή στην αποστολή για τον πρώτο αγώνα μπαίνοντας και αλλαγή στα τελευταία 25 λεπτά χωρίς να καταφέρει να βοηθήσει. Ακόμη και ο Φέισα που είχε παίξει στο πρώτο ματς βασικός, και είναι πιθανό να παίξει και σήμερα, είχε κανονικά προπονήσεις στα πόδια του, σε αντίθεση με τώρα που ταξίδεψε και ίσως παίξει απο την αρχή κατ' ανάγκη ουσιαστικά.

2. Στο κομμάτι της ψυχολογίας οι «ερυθρόλευκοι» δεν φαίνεται να είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που βρίσκονταν πριν από δύο μήνες και κάτι. Και αυτό γιατί η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και το ?2 στο πρωτάθλημα τους έχει προβληματίσει. Βεβαίως, το έχουν ήδη αφήσει πίσω αυτό το ματς, ειδικά μετά την «ψυχοθεραπεία» που έκαναν όλοι μαζί στην προπόνηση της Δευτέρας. Οπως και να το κάνουμε όμως παίζει ρόλο η κατάσταση με την οποία θα πάνε να παίξουν στο «Βελοντρόμ» το τελευταίο τους χαρτί για την ευρωπαϊκή τους πορεία. Πριν από το πρώτο ματς υπήρχε ενθουσιασμός και ανυπομονησία για το πρώτο επίσημο ματς.

3. Η πίεση τώρα είναι πολύ μεγαλύτερη για τον Ολυμπιακό σε σχέση με το πρώτο ματς. Μπορεί στις 13 Σεπτεμβρίου να έπαιζε εντός έδρας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όμως υπήρχαν πολλές δικαιολογίες για τους «ερυθρόλευκους» με πρώτη και καλύτερη (αλλά και βάσιμη) την απουσία επίσημων αγώνων. Τώρα ο Ολυμπιακός έχει να χάσει πολύ περισσότερα από αυτά που έχασε μετά το 0-1 στο «Βελοντρόμ». Οχι μόνο για την ευρωπαϊκή του πορεία, αλλά και γενικότερα και για την ηρεμία της ομάδας σε όλους τους τομείς...

Πηγή: Goal