Με ήττα και ενδεχόμενη ισοπαλία ή νίκη της Ντορτμουντ στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ, οι ερυθρόλευκοι πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν ακόμα και στου Europa League.

Αν όμως, δεν χάσει ή κάνει και το διπλό, τότε όλα γίνονται. Το ζητούμενο για την ομάδα του Βαλβέρδε είναι αν έχει στο μυαλό της την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη ή και την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα.

Μετά την Μασσαλία, ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει να κάνει διπλό στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, αφού δεν θέλει να χάσει κι άλλο έδαφος από την κορυφή, μετά την αδυναμία να επιβληθεί του Παναθηναϊκού στο μεταξύ τους ντέρμπι.

Με τους παίκτες του κέντρου εκτός μάχης και τους Τζιμπούρ και Μιραλάς εμφανώς καταπονημένους από τους συνεχόμενους αγώνες, περισσότερο δύσκολο μου μοιάζει το ματς στην Τρίπολη, σ΄ ένα μικρό γήπεδο στο οποίο ο αντίπαλος μπορεί να αμυνθεί σωστά, παρά το αποψινό παιχνίδι στη Μασσαλία.

Στη Γαλλία ο Ολυμπιακός θα κάνει ότι και στο Λονδίνο και στο Ντόρτμουντ. Θα επιδιώξει να κάνει το παιχνίδι του χωρίς να κλειστεί, αν και το 4-3-3 θα είναι περισσότερο ένα 4-2-3-1, λόγω των πολλών απουσιών στα χαφ.

Η Μαρσέιγ και ο Ντεσάν ξέρουν ότι το ματς δεν έχει την παραμικρή σχέση με εκείνο που έγινε στην 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, οπότε ο Ολυμπιακός δεν είχε ματς στα πόδια του.

Σήμερα οι ερυθρόλευκοι είναι «ψημένοι» για τα καλά στα δύσκολα. Αρκεί να μη βάλουν ένα γκολ σε 22 τελικές, αλλά να βοηθηθούν από την τύχη (και την ικανότητά τους) σκοράροντας για παράδειγμα δύο γκολ σε 4 τελικές προσπάθειες.

Αυτό είναι βεβαίως ευχή. Μόνο που και η Μαρσέιγ, η οποία δεν έχει βελτιώσει τις επιδόσεις της στο γαλλικό πρωτάθλημα, περιμένει επίσης μια ευκαιρία για να πάρει ανάσα κερδίζοντας τον Ολυμπιακό και εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της.

Στον Ολυμπιακό η τύχη χρωστάει πράγματα από τις καλές εμφανίσεις του με Άρσεναλ και Ντόρτμουντ εκτός έδρας, όπου δεν πήρε τίποτα.

Στη Μαρσέιγ της το έδωσε στο ματς με την Ντόρτμουντ, η οποία ενώ έκανε ένα σωρό ευκαιρίες, έφυγε από τη Γαλλία ηττημένη με 3-0.

Πηγή: pamesports.gr