Εκείνη η ήττα από τη Μαρσέιγ το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου, όταν οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν ούτε ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους, κάνει τη νίκη απόψε στη Μασσαλία εντελώς απαραίτητη.

Αν είχε πάρει ο Ολυμπιακός έστω και την ισοπαλία στο πρώτο ματς, θα είχε τέσσερις βαθμούς έναντι πέντε των Γάλλων και η τρίτη θέση στον όμιλό του θα ήταν ένας πιο προσιτός στόχος. Με τα «αν» όμως στο ποδόσφαιρο δεν βγαίνει τίποτε κι απόψε οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν ουσιαστικά για ένα και μόνο αποτέλεσμα, τη νίκη επί της Μαρσέιγ. Από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, πριν από δύο μήνες, έχουν αλλάξει πολλά για τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα βρήκε το ρυθμό και το χαρακτήρα της μέσα από καλά παιχνίδια που έχει κάνει τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Αντίθετα η Μαρσέιγ εξακολουθεί να βολοδέρνει στη μετριότητα και να είναι κολλημένη στη μέση της βαθμολογίας του γαλλικού πρωταθλήματος. Θα μπορούσε λοιπόν ο Ολυμπιακός να πήγαινε στη Μασσαλία με πολύ σοβαρές πιθανότητες να φύγει νικητής. Τρεις απώλειες ποδοσφαιριστών του όμως, κατά κακή του τύχη στην ίδια γραμμή, τη μεσαία, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα, που ακόμη και για μια ομάδα με πιο πλούσιο ρόστερ θα ήταν δυσεπίλυτο.

Μετά τους τραυματισμούς του Μακούν και του Ορμπάιθ που προέκυψαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ πριν από λίγες μέρες γράφτηκαν πολλά για τις λύσεις που θα μπορούσε να σκεφτεί ο Βαλβέρδε ώστε να βρεθεί ο παίκτης που θα αποτελέσει με τον Μοντέστο το δίδυμο των αμυντικών μέσων: Καμιά από αυτές δεν είδα να λαμβάνει υπόψη της πώς παίζει η Μαρσέιγ. Είμαι βέβαιος ότι ο Βαλβέρδε το έχει κάνει.

Ας μην ξαφνιαστούμε λοιπόν αν δούμε απόψε τον Ολυμπιακό να παρατάσσεται ακόμη και με έναν αμυντικό μέσο, αλλάζοντας ενδεχομένως τους ρόλους κάποιου από τους άλλους παίκτες. Κι αυτό στη λογική ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας θέλει τη νίκη και μόνο αυτή. Ανεξάρτητα όμως από το πώς θα παρατάξει την ομάδα ο Ισπανός, πάνω απ' όλα προέχει όσοι παίξουν να πιστέψουν ότι μπορούν να κερδίσουν, να είναι συγκεντρωμένοι ώστε να μην υπάρξει πάλι ψυχρολουσία στα πρώτα λεπτά και φυσικά να τα δώσουν όλα.

Πηγή: Goal