Απογοήτευση για το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν εκτίμησαν κάποιους ανθρώπους φτάνοντας τους στα όρια της απαξίωσης, παράλληλα όμως χαμογέλασα γιατί στο νησί της Αφροδίτης απέδειξαν ότι αναγνωρίζουν τις αξίες δίνοντας τους χώρο. Χώρο για να κινηθούν και να προσφέρουν.
Θέλετε να τους πάρουμε με την σειρά; Ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας Ιβαν Γιοβάνοβιτς, πέρασε δύο φορές από τον Ηρακλή και τον άφησαν να φύγει... Α, το ξέχασα. Του έδωσε και η Παναχαϊκή μία ευκαιρία. Τα σχόλια περιττεύουν.
Από παίκτες: Χιώτης, Πάρντο, Κόντης, Πουρσαϊτιδης, Μαντούκα, Γιάχιτς, Αλεξάνδρου, Χαραλαμπίδης και συγχωρέστε με εάν ξέχασα κάποιον. Ολοι έφυγαν από τις ελληνικές τους ομάδες είτε ως αποτυχημένοι, είτε ως τελειωμένοι, είτε με τη δικαιολογία ότι ήθελαν περισσότερα χρήματα και δεν τα άξιζαν...
Αυτοί οι... αποτυχημένοι για την ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία οδήγησαν μαζί με τον Αΐλτον, τον Μοράις, τον Ολιβέιρα και τους υπόλοιπους τον ΑΠΟΕΛ στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.
Πρόκειται για πραγματικό άθλο για μία ομάδα που συμμετείχε για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε ομίλους εκπροσωπώντας μία χώρα που έχει δει μόλις μία ομάδα ακόμα (την Ανόρθωση) σε γκρουπ του Champions League.
Πολλοί θα αρχίσουν τις συγκρίσεις των μπάτζετ με τις άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Η σύγκριση και το σκεπτικό είναι σωστό μέχρι ενός σημείου. Και αυτό γιατί σίγουρα ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει τον προϋπολογισμό της Σαχτάρ, της Ζενίτ, της Πόρτο ή του Ολυμπιακού.
Ομως για να είναι σωστά τα συμπεράσματα θα πρέπει να ληφθεί υπόψην ο πληθυσμός της χώρας που εκπροσωπεί η κάθε ομάδα, αλλά και η εμπορική δυναμική της αγοράς της χώρας. Σύμφωνα και με αυτά, ο ΑΠΟΕΛ έκανε υπέρβαση στο μπάτζετ του επενδύοντας παράλληλα και να χρήματα που κέρδισε από την πρώτη του συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Τώρα μπροστά του έχει μία ακόμη πρόκληση με δύο παραμέτρους. Την αγωνιστική της φάσης των "16" και τη διαχείριση της επιτυχίας.
Πηγή: contra.gr