Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονταν έναν βαθμό για να την ακολουθήσουν. Στο τέλος πήραν τρεις βαθμούς, με εκείνο το γκολ του Λεονάρντο, και όλοι ήταν χαρούμενοι. Ακούγεται οξύμωρο; Δεν είναι. Ο Βενγκέρ είχε δηλώσει ενθουσιασμένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, παρά την ήττα. Βέβαια, η φράση «ποδοσφαιριστές του» απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

Εκείνο το βράδυ ο χαλαρός προπονητής της Αρσεναλ δεν είχε διάθεση για... παιχνίδια. Οικονομολόγος και ηλεκτρολόγος μηχανικός γαρ και μάλιστα με δίπλωμα. Ηξερε τι είναι πιο σημαντικό γι' αυτόν. Ισως είχε μάθει από το άλλοτε πάθημα του Μπράιαν Κλαφ. Ο οποίος σε ένα παιχνίδι της Ντέρμπι με τη Λιντς είχε παρατάξει τη βασική του ομάδα.

Εχασε αρκετούς ποδοσφαιριστές με τραυματισμό και είχε ως συνέπεια να ηττηθεί στο Τορίνο από τη Γιουβέντους και να μείνει εκτός από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1973. Ο Βενγκέρ δεν είχε τόσο... πολύτιμο δίλημμα, αλλά σκέφτηκε ορθά. Από την ενδεκάδα που είχε παρατάξει στο «Εμιρεϊτς» στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, στο Καραϊσκάκη αγωνίστηκε μόνο ο Αλεξ Σονγκ!

Και ανάμεσα στους παίκτες βρέθηκαν τέσσερις ποδοσφαιριστές από τις «ρεζέρβες» της ομάδας του βόρειου Λονδίνου. Ο (συνονόματος με τον διάσημο ηθοποιό) Τομ Κρουζ ήταν αυτός που συγκέντρωσε τα βλέμματα. Για λάθος λόγους. Δύο χρόνια αργότερα ο Κρουζ δεν ανήκει σε καμία ομάδα!

Οι υπόλοιποι απ' τη β' ομάδα -Μπάρτλεϊ, Γκίλμπερτ, Σουνού- δεν αγωνίζονται πια στην Αρσεναλ. Η επιλογή τους ήταν έκπληξη και για την ίδια την UEFA, αφού δεν είχε προνοήσει να έχει τη φωτογραφία τους, με τα στατιστικά τους να μένουν... απρόσωπα. Ακόμη και ο πάγκος απαρτιζόταν από ποδοσφαιριστές β' ταχύτητας.

Οι σταρ των «κανονιέρηδων» Σεσκ Φάμπρεγας, Σαμίρ Νασρί, Νίκλας Μπέντνερ, Μπακαρί Σανιά, Αντρέι Αρσάβιν, Ρόμπιν φαν Πέρσι, Γουίλιαμ Γκαλάς (για να ονομάσουμε μερικούς) δεν έκαναν καν τον κόπο να μπουν στο αεροπλάνο!

Ακόμη και η επιλογή του τερματοφύλακα ήταν εναλλακτική. Γιατί ούτε ο Βίτο Μανόνε, που αγωνίστηκε στο πρώτο, ούτε ο Λούκας Φαμπιάνσκι δεν ήταν η πρώτη λύση. Αυτήν την αποτελούσε ο Μανουέλ Αλμούνια. Σε εκείνο το παιχνίδι η Αρσεναλ έκανε και ένα ρεκόρ. Παρέταξε την πιο νεαρή σε μέσο όρο ηλικίας ενδεκάδα, η οποία έφτανε τα 21 έτη!

Από εκείνους που αγωνίστηκαν, μόλις πέντε παραμένουν στο ρόστερ της ομάδας και οι τέσσερις από αυτούς λογίζονται πια βασικοί. Ενας από αυτούς είναι και ο Τζακ Γουίλσιρ, ο οποίος παραμένει τραυματίας. Ο τότε 17χρονος μέσος έκανε μία από τις επτά εμφανίσεις της σεζόν.

Ποιος ξέρει; Μπορεί το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου ο Βενγκέρ να μας συστήσει στον επόμενη μεγάλο αστέρα της Αρσεναλ...

«Θέλουμε να κερδίσουμε...»

Το χαμόγελο στα χείλη του Αρσέν Βενγκέρ έχει επανέλθει. Η Αρσεναλ (του) κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ο στόχος της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ επιτεύχθηκε, με τον Αλσατό να δηλώνει έκπληκτος από την πρόοδο της ομάδας του.

Η ολοκλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θα τον βρει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και ο ίδιος -τρόπον τινά- προειδοποίησε.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και να σεβαστούμε τη διοργάνωση» εξήγησε ο προπονητής της Αρσεναλ και πρόσθεσε: «Είμαστε η Αρσεναλ και θέλουμε τον σεβασμό των άλλων. Δεν μας προσθέτει όμως την πίεση να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο όριο του τραυματισμού και γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Περισσότερο διπλωματική η τοποθέτησή του αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που θα κάνουν το ταξίδι στην Αθήνα.

Μία ματιά στο πρόγραμμα της Αρσεναλ από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου βρίσκει τέσσερις αναμετρήσεις: εντός με τη Μάντσεστερ Σίτι (Λιγκ Καπ, 29/11), εκτός με Γουίγκαν (Πρέμιερ Λιγκ, 3/12), εκτός με Ολυμπιακό (Τσάμπιονς Λιγκ, 6/12) και εντός με Εβερτον (Πρέμιερ Λιγκ, 10/12).

Ο Αρσέν Βενγκέρ υποστήριξε οτι το ρόστερ της Αρσεναλ είναι αρκετά μεγάλο και θα το χρειαστεί για τη φετινή σεζόν. Από τα τέσσερα παιχνίδια το πιο αδιάφορο είναι αυτό με τον Ολυμπιακό, ό,τι και αν μπορεί να σημαίνει αυτό για τον προπονητή που έχει κάνει εδώ και χρόνια «σχολή» το ροτέισον...

Πηγή: Goal