Αν, όμως, στο λιμάνι μείνουν σε αυτά τα αποτελέσματα και δεν αλλάξουν αγωνιστική εικόνα ενόψει της αναμέτρησης με τους "κανονιέρηδες", ακόμη και τα "δεύτερα" ή "τρίτα" της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ θα περάσουν ένα εύκολο βράδυ στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός δείχνει, μετά τον αγώνα στη Μασαλία, αρκετές αδυναμίες στο παιχνίδι του. Αδυναμίες που οι δύο τελευταίες νίκες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κρύψουν.

Η Δόξα στο "Καραϊσκάκη" ήταν μια ομάδα παρουσίασε αρκετά κενά που έδωσαν την ευκαιρία στους "ερυθρόλευκους" να κάνουν πάρτι. Οι ανορθογραφίες στο παιχνίδι τους δεν προβλήθηκαν.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο αμέσως επόμενο παιχνίδι στο ίδιο γήπεδο κόντρα σε μια ομάδα, όπως είναι ο Παναιτωλικός, που κόντρα στους παίκτες του Βαλβέρδε, ήταν πιο συνεπής και πιο οργανωμένη από τους Δραμινούς. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί σωστά, δεν είχε αυτοματισμούς, δεν είχε καν τελικές προσπάθειες!

Ετσι, η εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη συνεχίστηκε με τη διαφορά ότι προχθες, για πολλούς λόγους, ήταν αναγκασμένος να δείξει περισσότερη επιθετική διάθεση, καθότι έπαιζε στην έδρα του και προφανώς ήθελε να πιέσει. Κι αλίμονο αν δεν το έκανε κι αυτό μέσα στο σπίτι τους...

Ο Βαλβέρδε, λοιπόν, έχει πολλή δουλειά ενόψει Άρσεναλ. Πρέπει να διορθώσει πολλά για τον αγώνα με τους Άγγλους και κυρίως να βρει γιατί οι παίκτες του δεν μπορούν να εφαρμόσουν αυτά που θέλει μέσα στο γήπεδο.

Πού είναι η πίεση, πού είναι το ασφυχτικό πρέσινγκ, πού είναι το passing game, πού είναι το επιθετικό παιχνίδι με τις πολλές ευκαιρίες; Όλα αυτά αγνοούνται από τον προχθεσινό Ολυμπιακό και τον Ολυμπιακό της Τρίπολης.

Το θέμα είναι τώρα για τον Βαλβέρδε πώς θα μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό για τον μεγάλο αγώνα με την Άρσεναλ. Γιατί αν δεν τα καταφέρει και οι Πειραιώτες μπουν στο παιχνίδι με τους Άγγλους όπως και στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος είναι πολύ πιθανό η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να στήσει μεγάλο "πάρτι" στο Φάληρο και το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ να χαθεί άδοξα.

Βεβαίως, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μεγάλες ομάδες αντιδρούν διαφορετικά ανά περίπτωση... Και οι μεγάλες ομάδες συνήθως ξέρουν να αντιδρούν στα μεγάλα ματς, ανεξαρτήτως αν μέχρι εκείνο το σημείο η εικόνα τους δεν είναι καλή!