Θυμηθείτε.

Τα δύο γκολ ξεκινούν από κλέψιμο της μπάλας κάτω από τη μεσαία γραμμή. Και τις δύο φορές "κλέβει" ο Μανιάτης. "Κλέβει" και μια τρίτη στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά δεν βρίσκει χώρο για να πιάσει στα γεμάτα το σουτ ώστε να σφραγίζει τη λαμπρή παρουσία του με γκολ.

Η Άρσεναλ κατέβηκε για να πάρει τη νίκη κι ευθύς εξ αρχής έδωσε στον Ολυμπιακό να το καταλάβει. «Προδόθηκε» από την αστοχία των επιθετικών της αλλά κυρίως από την αδυναμία των αμυντικών της να συμπεριφερθούν ψύχραιμα στην πίεση του Ολυμπιακού με «πρωτομάστορες» τον Μανιάτη και τον Τζεμπούρ. Βάζω στοίχημα ότι το γκολ του προικισμένου Αλγερινού τον έβαλε για τα καλά στα μπλοκάκια των πιο επιφανών μανατζαρέων.

Ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε παρουσιάστηκε "αυθεντικός" στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Πίεζε ψηλά και επιχειρούσε να φέρει την μπάλα στην αδύναμη και πολύ συχνά σαστισμένη άμυνα των Λονδρέζων. Ο Ολυμπιακός αφήνοντας κάθε ικμάδα δύναμης πήρε μεγάλη νίκη υποτάσσοντας την Άρσεναλ που ήρθε κι έπαιξε για να νικήσει.

Δυστυχώς για τον Θρύλο οι Γερμανοί στο «Βεστφάλεν» δεν έπαιξαν σαν Γερμανοί. Αδιαφόρησαν στο δεύτερο ημίχρονο κι επέτρεψαν στους Γάλλους να πάρουν ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε χαμένο. Κρίμα στην υπερπροσπάθεια των ερυθρόλευκων. Η Ντόρτμουντ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κι άφησε τον Ολυμπιακό να παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αφήνω κατά μέρος τις κοινοτοπίες του στυλ αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Ο πρωταθλητής Ελλάδας πληρώνει την αγωνιστική απραξία του καλοκαιριού που τον έστειλε να παίζει απροετοίμαστος με τη Μαρσέιγ στην πρεμιέρα. Και μην μας πουν «δεν πειράζει». Πειράζει…

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr