Μιλάμε τώρα ότι η γερμανική ομάδα στην επανάληψη κοίταζε, την στιγμή που η γαλλική σκόραρε. Έτσι απλά ήρθε το άσσος ημίχρονο – διπλό τελικό.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να τα βάψει μαύρα. Το χρέος του το έκανε. Πήρε εννιά βαθμούς και ουσιαστικά έχασε την πρόκριση στο παρά πέντε, με την απίστευτη (;) ανατροπή που έγινε στο φινάλε του Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ.

Κι αν θέλουμε να τα λέμε όλα, ο Ολυμπιακός έχασε ένα σημαντικό κομμάτι της πρόκρισης και την 1η αγωνιστική, όταν υποδέχθηκε ανέτοιμος την Μαρσέιγ κι έχασε.

Οι ερυθρόλευκοι κάνανε κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις στον όμιλο του τσάμπιονς λιγκ. Στάθηκαν εξαιρετικά εκτός έδρας με την Άρσεναλ και θα μπορούσαν να πάρουν τον πόντο, ενώ έκαναν τρείς νίκες, εκ των οποίων τη μια εκτός έδρας. Διεκδίκησαν το εισιτήριο μέχρι τέλους και θα το έπαιρναν, αν δεν γινόταν η σούπερ ανατροπή της Μαρσέιγ από 2-0 σε 2-3.

Για τον Ολυμπιακό, όμως, το ταξίδι δεν σταματάει εδώ. Μπορεί να νιώθει με το δίκιο του πικραμένος κι απογοητευμένος για τον τρόπο που αποκλείστηκε, όμως στο europa μπορεί να περπατήσει περισσότερο απ’ ό,τι στο τσάμπιονς λιγκ.

Η λογική λέει ότι δύσκολα θα απέφευγε κάποιο δυνατότερο όνομα στους «16» του τσάμπιονς λιγκ. Στο γιουρόπα, όμως, μπορεί να βρεί αντίπαλο στα μέτρα του στους «32» κι έτσι να συνεχίσει κι άλλο. Γιατί, μάλιστα, να μην φτάσει πιο ψηλά, αφού έδειξε ότι έχει δυνατότητες; Μπορεί, λοιπόν, αυτή η 3η θέση να του βγει στο τέλος σε καλό. Γιατί όχι;