Κάποιοι είναι πολύ λογικό να σταθούν στο… αποτέλεσμα. Στο γεγονός δηλαδή ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας συνεχίζουν στο Europa. Σίγουρα όχι αποτυχία, αλλά όχι ακριβώς και επιτυχία. Έστω και αν πρόκειται για μια διοργάνωση που δείχνει να ταιριάζει περισσότερο στη δυναμική της ομάδας. Έστω και αν ουσιαστικά μέσω αυτής ανοίγει μια νέα πρόκληση. Διότι ο Ολυμπιακός που είδαμε απέναντι σε Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ προφανώς και μπορεί με λίγη τύχη να προχωρήσει στο Europa.

Το «αποτέλεσμα» όμως στην προσπάθεια στον πόλεμο των άστρων, μάλλον είναι το… δέντρο και όχι το δάσος. Η ουσία για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους ποδοσφαιριστές του, είναι ότι δημιούργησαν δεδικασμένο. Και μαζί προσδοκίες. Όχι μόνο για την φετινή χρονιά. Ξεκίνησε μια προσπάθεια πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Σε αυτό το διάστημα λοιπόν έχουν ήδη γίνει πολλά βήματα προς τα εμπρός. Και σίγουρα ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά, είναι αυτή η παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ που μόλις ολοκληρώθηκε. Προφανώς λοιπόν έχει και παραπέρα. Είτε σε δύο μήνες, είτε την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αν σκεφτεί κανείς ότι οι Ερυθρόλευκοι:

1) Βρέθηκαν στην πρεμιέρα να χάνουν από την Μαρσέιγ πληρώνοντας ουσιαστικά το τίμημα των πέντε μηνών «αποχής» και το… παράσημο ότι αποτέλεσαν τη μοναδική ομάδα που μπήκε στη διοργάνωση χωρίς επίσημο ματς.

2) Σε παιχνίδια όπως αυτό με την Άρσεναλ εκτός αλλά και με τη Ντόρτμουντ στη Γερμανία άξιζαν έστω εκείνον τον έναν βαθμό που τους στέρησε την πρόκριση.

3) Κλήθηκαν να αγωνιστούν με έξι διαφορετικές 11άδες σε ισάριθμα ματς έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα απίστευτο κύμα τραυματισμών σε παίκτες πρώτης γραμμής, και παρά ταύτα κράτησαν στο ίδιο επίπεδο την αγωνιστική τους εικόνα.

4) Έχουν πάρει ελάχιστη βοήθεια από τις καλοκαιρινές μεταγραφές είτε λόγο των τραυματισμών που λέγαμε, είτε απλά γιατί έτυχε…

5) Αποκλείστηκαν με μια συγκομιδή βαθμών που για παράδειγμα έφτασε στον εξαιρετικό ΑΠΟΕΛ ώστε να τερματίσει πρώτος στον δικό του όμιλο, στην ίδια διοργάνωση

Τότε θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η διαδρομή, ήταν πραγματικά επιτυχημένη. Ένα πολύ ωραίο ταξίδι… Το θέμα είναι αυτό το ταξίδι να επαναληφθεί. Να μπορέσει ο Ολυμπιακός να σταθεροποιηθεί σε αυτά τα επίπεδα. Είτε της αγωνιστικής του εικόνας, είτε της νοοτροπίας του.

Πηγή: Contra.gr