Η Γιουνάιτεντ, φιναλίστ στους τρεις από τους τέσσερις τελευταίους τελικούς, με αντιπάλους τη Βασιλεία και την Οτελούλ συν τη Μπενφίκα που δεν έχει περάσει στα νοκ άουτ παρά μόνο μία φορά (το 2005-2006 κατά σύμπτωση πάλι με αντίπαλο την ομάδα του Φέργκιουσον) έμοιαζε πιο σίγουρη για πρόκριση από ποτέ. Η Σίτι μπορεί να είχε την πιο δύσκολη κλήρωση, αλλά όταν έχεις ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά και οδηγείς με πέντε πόντους διαφορά την κούρσα της Πρέμιερ Λιγκ τότε λες πως τουλάχιστον πίσω από τη Μπάγερν οφείλεις να περάσεις. Όμως η Νάπολι την τιμώρησε και πήρε το εισιτήριο, αλλά για ποια ομάδα φόβητρο μιλάμε αλήθεια; Για την ίδια Νάπολι που πέρσι τη νίκησε μόνος του ο Τζέραρντ σε ένα ημίχρονο, από 0-1 σε 3-1 σε ένα ματς στο οποίο η Λίβερπουλ χαμογέλασε για πρώτη φορά μετά απο ένα μήνα γεμάτο αποτυχίες. Αλλά από πού προέκυπτε πραγματικά η αισιοδοξία για μία πρωτάρα ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ; Η Σίτι που πέρσι δυσκολεύτηκε να περάσει από τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Κιέβου, παρά την απόκτηση του Αγουέρο και την προσθήκη του Νασρί δεν έγινε ξαφνικά η υπερομάδα που θα έτρεμε η Μπάγερν απέναντι της κάτι που φάνηκε μεγαλοπρεπέστατα στο 2-0 του Μονάχου στα τέλη Σεπτεμβρίου! Ο αποκλεισμός της ομάδας του Μαντσίνι πάντως, θα της κάνει καλό στην Αγγλία αφού θα μπορέσει να ασχοληθεί με το πρωτάθλημα που οφείλει και πρέπει να κερδίσει πρώτα πριν κυνηγήσει το μεγάλο στόχο.

Για τη Γιουνάιτεντ όμως δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία. Στην πρεμιέρα των ομίλων ο Σερ Αλεξ παρασυρμένος πιθανότατα και ο ίδιος όπως όλοι μας από το φρενήρες ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ , κατέβασε μία ομάδα στη Λισσαβώνα στη πρεμιέρα των ομίλων με αρκετές αλλαγές κάτι που έκανε και με την Βασιλεία στο Ολντ Τράφορντ. Αυτά τα δύο ματς πλήρωσε τελικά, αφού μία νίκη σε ένα από τα δύο θα αρκούσε για να είχε περάσει.

Το στραπάτσο του Μάντσεστερ, αλλά και η γενικότερη μέτρια εικόνα των δύο ομάδων του Λονδίνου που συνεχίζουν στη διοργάνωση (Αρσεναλ και Τσέλσι) δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για ελπίδες στο νησί. Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να είναι έστω και στον τελικό του Μονάχου μία από αυτές, οπότε τα μεγαλεία των σεζόν 2006-2007, 2007- 2008 και 2008-2009 που τρεις αγγλικές ομάδες φτάνανε στον ημιτελικό και μάλιστα τη μία από αυτές η Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι διεκδικήσανε το Κύπελλο μεταξύ τους στην Μόσχα, μοιάζουν όντως μακρινές!

Πλέον το αγγλικό όνειρο οφείλει να μεταφερθεί στη επόμενη χρονιά, το 2012-2013 όταν ο τελικός θα γίνει ξανά στο Γουέμπλει.


ΠΗΓΗ: england365.gr