Η κλήρωση των ομίλων του Champions League έβγαλε... όμιλο φωτιά με την Μπάγερν, την Μπαρτσελόνα και την Ίντερ, να πέφτουν στον ίδιο όμιλο το απόγευμα της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη.

Ύστερα από τη μεταγραφή του καλοκαιριού που δεν ήταν άλλη από αυτή του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, Μπάγερν και Μπαρτσελόνα θα τεθούν αντιμέτωπες ξανά, ενώ στο γκρουπ του θανάτου, το 3ο, θα έχουν μαζί τους την Ίντερ στη διεκδίκηση της πρόκρισης, ενώ άτυχη στάθηκε η Πλζεν που ήταν η τελευταία ομάδα της κλήρωσης.

Ο έτερος κορυφαίος επιθετικός της περσινής Bundesliga, Έρλινγκ Χάλαντ, θα αντιμετωπίσει επίσης την πρώην ομάδα του, αφού η Μάντσεστερ Σίτι κληρώθηκε με την Ντόρτμουντ, αλλά και τη Σεβίλλη και την Κοπεγχάγη του Ζέκα και του Μάριου Οικονόμου.

Οι όμιλοι του Champions League
 
1oς Ομιλος
Αγιαξ
Λίβερπουλ
Νάπολι
Ρέιντζερς
 
2oς Ομιλος
Πόρτο
Ατλέτικο
Λεβερκούζεν
Μπριζ
 
3oς Ομιλος
Μπάγερν
Μπαρτσελόνα
Ίντερ
Πλζεν
 
4oς Ομιλος
Αϊντραχτ
Τότεναμ
Σπόρτινγκ
Μαρσέιγ
 
5oς Ομιλος
Μίλαν
Τσέλσι
Ζάλτσμπουργκ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
 
6oς Ομιλος
Ρεάλ Μαδρίτης
Λειψία
Σαχτάρ
Σέλτικ
 
7oς Ομιλος
Μάντσεστερ Σίτι
Σεβίλλη
Ντόρτμουντ
Κοπεγχάγη
 
8oς Ομιλος
Παρί Σεν Ζερμέν
Γιουβέντους
Μπενφίκα
Μακάμπι Χάιφα

Θυμηθείτε εδώ την κλήρωση 

 

Πως ήταν τα γκρουπ δυναμικότητας και πότε γίνονται τα ματς

1ο Γκρουπ Δυναμικότητας

Ρεάλ (Ισπανία), Μπάγερν, Άιντραχτ (Γερμανία), Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Μίλαν (Ιταλία), Παρί (Γαλλία), Πόρτο (Πορτογαλία), Άγιαξ (Ολλανδία)

2ο Γκρουπ Δυναμικότητας
Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ (Αγγλία), Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Σεβίλλη (Ισπανία), Γιουβέντους (Ιταλία), Λειψία (Γερμανία)

3ο Γκρουπ Δυναμικότητας
Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν (Γερμανία), Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σαχτάρ (Ουκρανία), Ίντερ, Νάπολι (Ιταλία), Μπενφίκα, Σπόρτινγκ (Πορτογαλία)

4ο Γκρουπ Δυναμικότητας
Μαρσέιγ (Γαλλία), Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο), Ρέιντζερς, Σέλτικ (Σκωτία), Κοπεγχάγη (Δανία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ), Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Οι αγώνες της φάσης των ομίλων θα αρχίσουν 6-7 Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη αγωνιστική θα γίνει 13-14 Σεπτεμβρίου, η τρίτη 4-5 Οκτωβρίου, η τέταρτη 11-12 Οκτωβρίου, η πέμπτη 25-26 Οκτωβρίου και η έκτη 1-2 Νοεμβρίου. Θα ακολουθήσει μετά την κλήρωση για τους «16» στις 7 Νοεμβρίου η διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ και τα νοκ άουτ θα αρχίσουν τον Φεβρουάριο του 2023.