Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και στο φετινό Champions League η λίστα με τα wonderkids που μας συστήθηκαν γέμισε. Σε αυτή, δε θα βρεις τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ, τον Χάρβεϊ Έλιοτ, τον Τζαμάλ Μουσιάλα και τον Γιουσούφα Μουκοκο. Αυτοί; last year. Ήρθε η νέα φουρνιά.

Αντόνιο Νούσα (Μπριζ, 17)

Ο 17χρονος Νορβηγός εξτρέμ της Μπριζ μας συστήθηκε στην αναμέτρησ με αντίπαλο την Πόρτο, καθώς έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στο ντεμπούτο του στο Champions League, σε ηλικία 17 ετών και 149 ημερών. Ο τεχνικός της Μπριζ καλείται να διαχειριστεί τον Νούσα, που είναι κοντά στην ηλικία των παιδιών του…

Ρίκο Λιούις (Μάντσεστερ Σίτι 18)

Πριν από λίγο καιρό, στις 2 Νοεμβρίου, στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στο Champions League, ο Λιούις σκόραρε στη νίκη 3–1 εναντίον της Σεβίλης και σε ηλικία 17 ετών και 346 ημερών, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ των «πολιτών» στη διοργάνωση. Ο νεαρός δεξιός μπακ ήρθε για να μείνει και αποτελει το νέο στοίχημα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Τζέιμι Μπινό Γκίτενς (Ντόρτμουντ, 18)

Στη Γερμανία, όπως και με τον Μουκοκό, έτσι και με τον Τζέιμι Μπινό Γκίτενς η Ντόρτμουντ κάνει τη διαφορά. Ο Μπινό Γκίτενς είναι 18 ετών και αγωνίζεται ως πλάγιος επιθετικός. Το συμβόλαιό του με τους Βεστφαλούς είναι έως το 2025. Τον Άγγλο ποδοσφαιριστή οι Γερμανοί τον είχαν πάρει ως ελεύθερο από την Μάντσεστερ Σίτι.

Στέφαν Μπάιτσετιτς (Λίβερπουλ, 18)

Σερβικό επίθετο, ισπανικό διαβατήριο. Στην Ακαδημία στόπερ, στην πρώτη ομάδα χαφ. Κι ανήμερα της Boxing Day σκόρερ, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Αυτός είναι ο Στέφαν Μπάιτσετιτς, το 18χρονο prospect της Λίβερπουλ που «κέρδισε» τον Γιούργκεν Κλοπ. Ο Στέφαν Μπάιτσετιτς γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2004 στο Βίγκο της Ισπανίας, εκεί όπου ο Σέρβος πατέρας του αγωνίστηκε με τη φανέλα της Θέλτα και γνώρισε τη μητέρα του που είναι από τη Γαλικία. Έτσι, η καταγωγή του Στέφαν είναι μοιρασμένη σε Ισπανία και Σερβία, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα να αγωνιστεί με οποιαδήποτε από τις δύο εθνικές ομάδες επιθυμεί αφού κατέχει και τα δύο διαβατήρια. Μέχρι στιγμής φοράει το εθνόσημο της Ρόχα, έχοντας αγωνιστεί τρεις φορές στην Κ-18.

Αντόνιο Σίλβα (Μπενφίκα, 19)

Έναν από τους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας της Μπενφίκα και μέλος της ομάδας που την περσινή σεζόν κατέκτησε το UEFA Youth League φαίνεται πως εξετάζουν τόσο η Λίβερπουλ όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο λόγος για τον 18χρονο Πορτογάλο στόπερ, Αντόνιο Σίλβα που φέτος μεταπήδησε στην πρώτη ομάδα των “αετών” και είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Γουάρεν Ζαΐρ Εμερί (Παρί ΣΖ, 16)

Γεννημένος στις 8 Μαρτίου του 2006, ο Γουάρεν Ζαΐρ Εμερί έγινε – στη αναμέτρηση μεταξύ Παρί και Μπάγερν – ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που ξεκινάει βασικός σε νοκ άουτ αναμέτρηση του Champions League.
Ο 16 χρονών και 343 ημερών μέσος μετρούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή 14 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, έχοντας μάλιστα καταφέρει να σκοράρει και δύο φορές. Κατέγραψε το ντεμπούτο του στο Champions League στη νίκη των Παριζιάνων απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα με 7-2 στις 25 Οκτωβρίου του 2022.
 

Ματίς Τελ (Μπάγερν, 17)

Σε ηλικία 17 ετών και 136 ημερών ο Ματίς Τελ έγινε ο νεότερος παίκτες που ξεκίνησε βασικός με την Μπάγερν στην Budesliga. Και όχι μόνο αγωνίστηκε αλλά και σκόραρε το πρώτο γκολ των Βαυαρών στο 2-2 με τη Στουτγκάρδη, που διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Γκιρασί! Πρώην παίκτης της Ακαδημίας Νέων της Paris FC , ο Τελ εντάχθηκε στη Ρεν το 2020. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 15 Αυγούστου 2021 στο 1–1 εναντίον της Μπρεστ. Σε ηλικία 16 ετών και 110 ημερών έσπασε το ρεκόρ του νεότερου παίκτη της ομάδας που κρατούσε ο Εντουάρντο Καμαβιγκά. Ο γεννημένος στη Γουαδελούπη επιθετικός υπέγραψε φέτος το καλοκαίρι στην Μπάγερν Μονάχου πενταετές συμβόλαιο. Το κόστος μεταγραφής του έφτασε τα 28,5 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Αυγούστου 2022, σημείωσε το πρώτο του γκολ στη νίκη 5–0 επί της Βικτόρια Κολονίας στο Κύπελλο Γερμανίας κι έγινε ο νεότερος σκόρερ της Μπάγερν σε ηλικία 17 ετών και 126 ημερών.

Μπγιορν Μέιγερ (Μπριζ, 19)

Και μόνο που ο 19χρονος ήταν στην άμυνα της Μπριζ στα πέντε παιχνίδια στα οποία η ομάδα του Βελγίου κράτησε ανέπαφη την εστία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνει ώστε το όνομά του να καταγραφεί.

Τομ Ρότε (Ντόρτμουντ, 18)

Στα 18 του, ο Γερμανός αριστερός μπακ πήρε τρεις συμμετοχές στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Έστω και αν αυτές ήταν ολιγόλεπτες, στη Ντόρτμουντ

Πάουλ Γουάνερ (Μπάγερν, 17)

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν τον πέρασε, πέρυσι, στην αναμέτρηση της Μπάγερν με την Γκλάντμπαχ και ο Πάουλ Γουάνερ έγινε ο νεότερος παίκτης του συλλόγου που έγραψε συμμετοχή, σε ηλικία 16 ετών και 15 ημερών. Ο Αυστριακός μέσος είναι από το παιδιά που έχουν τα φόντα να μας απασχολήσουν…

 

ΠΗΓΗ: repress.gr