Ποιος να το περίνενε πως όσα τρελά έγιναν πριν από δύο μήνες, θα απασχολούσαν πλέον και την Ένωση, ενόψει των ευρωπαϊκών προκριματικών.

Πώς όμως σήκωσε το πρωτάθλημα Βελγίου; Η Αντβέρπ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Βελγίου μετά από 66 χρόνια, χάρη σε ένα φανταστικό γκολ του Τόμπι Αλντερβέιρελντ, που της χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) κόντρα στη Γκενκ στο 90+4'.

Συγκεκριμένα...

Η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ κρατούσε σφιχτά το πρωτάθλημα στα χέρια της καθώς μέχρι το 89' νικούσε 1-0 την αδιάφορη Κλαμπ Μπριζ που είχε τεθεί νοκ άουτ για τη μάχη του τίτλου από νωρίς. Παρ' όλα αυτά, η Μπριζ πέτυχε τρία γκολ στο 89' με τον Χόμα, με τον 93' με τον Λανγκ και στο 100' με τον Σάντρα για το τελικό 1-3, που άφησε τη Σεν Σιλουάζ όχι μόνο εκτός τίτλου αλλά κι εκτός Champions League!

Τη στιγμή που η Μπριζ γύριζε το ματς με τη Σεν Σιλουάζ, ο τίτλος πέρασε (απ' το 89' ως το 94') στα χέρια της Γκενκ που νικούσε με 2-1 την Αντβέρπ, την τρίτη διεκδικήτρια του τίτλου. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους και ισοφάρισαν (2-2) στο 94' με μακρινό σουτ του Αλντερβάιρελντ. Ο τίτλος άλλαξε χέρια για τρίτη φορά καθώς κατέληξε στην εξαιρετική Αντβέρπ του Μαρκ Φαν Μπόμελ.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο δύσκολη αντίπαλος για ΑΕΚ , πιο... εύκολη από Μαρσέιγ για ΠΑΟ - Πότε θα γίνουν τα παιχνίδια!