Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΑΕΚ: Ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε πως ο Ντομαγκόι Βίντα θα είναι έτοιμος για την αναμέτρηση στην Κροατία, ενώ εξέφρασε την οδύνη του για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πώς κατάφερε να κρατήσει την ομάδα του σε συγκέντρωση και οργάνωση μετά από την τραγωδία: «Είμαι ένας άνθρωπος που τέτοια γεγονότα τον στενοχωρούν. Έφυγα στα 15 μου χρόνια από το σπίτι μου και μου αρέσει η ειρήνη. Και οι δύο ομάδες ήμασταν χαρούμενες, αλλά δυστυχώς το να χάνει ένα μέλος μια οικογένεια είναι θλιβερό. Πρέπει να διαχωρίσουμε όμως το ποδόσφαιρο από τη βία. Η βία δεν μου αρέσει σε κανένα μέρος του κόσμου. Είναι θλιβερό αυτό που συνέβη».

Για το αν ήταν η χειρότερη προετοιμασία: «Είναι μια διαφορετική προετοιμασία. Είναι λογικό γιατί κανείς δεν το περίμενε. Ξεπερνάει το ποδόσφαιρο αυτό. Και οι δύο ομάδες ήταν έτοιμες για το καλύτερο. Υπάρχει ένα πρόγραμμα που χρειάστηκε να αλλάξει. Προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αλλά καταλαβαίνουμε τον πόνο της οικογένειας και στέλνουμε συλλυπητήρια γι' αυτό. Εγώ ως προπονητής προσπαθώ να επικεντρωθώ στο ποδοσφαιρικό κομμάτι».

Για το αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει να δώσει επίσημο ματς από τον Μάιο: «Δεν με επηρεάζει αυτό. Υπάρχει τρομερή διάθεση, είμαστε ευτυχείς. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Και οι δύο ομάδες θα έχουν δύο παιχνίδια σε τέσσερις μέρες».

Για την κατάσταση του Βίντα: «Είναι καλά. Έχει επανέλθει από τις ενοχλήσεις. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας. Είναι δύσκολη κατάσταση για τον ίδιο επιστρέφοντας στη χώρα του σε μια ομάδα που έπαιξε. Του έχω εμπιστοσύνη, είναι επαγγελματίας και είναι διαθέσιμος για αύριο».