Πως τόλεγαν κάποιοι ειδικοί της μπάλας όταν λέγαμε ότι ο Ιωαννίδης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να λείπει από την επίθεση του Παναθηναϊκού;
Καλός παίκτης, δυναμικός αλλά... άτεχνος;
Δίκιο έχουν.
Και η ασίστ στον Μπερνάρ στη Λεωφόρο με την Μαρσέιγ και η πάσα πάρε-βάλε ανάμεσα από τέσσερις αντιπάλους στον Μαντσίνι είναι κλασικό δείγμα... δυναμικού, φιλότιμου αλλά... άτεχνου παίκτη.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού όμως δεν είναι αυτή την στιγμή ο Σπόραρ.
Καλή η ιστορία με τον Σλοβένο που τον βρήκαν όλοι... πρόχειρο και έτοιμο να του φορτώσουν όλες τις αμαρτίες του καιρού, αλλά είναι άδικο να τον χρησιμοποιουμε για να μην μιλήσουμε για τα υπόλοιπα.
Στο κάτω-κάτω της γραφής, ακόμα και αυτός ο Σπόραρ δεν μπορεί να είναι τόσο κακός όσο δείχνει ο ίδιος με τις εμφανίσεις του.
Δεν είναι σίγουρα ο φορ του εκατομμυρίου και βάλε που θα ηγηθεί της επίθεσης του Παναθηναϊκού, αλλά σίγουρα από κάποιο σημείο και μετά κουβαλάει πάνω του και όλη την γκίνια και την αρνητική ενέργεια από τα τόσα που "ακούει" καθημερινά.
Και μάλιστα για να πούμε κι ένα καλό λόγο για το παιδί σήμερα που ακούει όλα τα ανάθεμα του Παναθηναϊκού, ήταν εντιμότατος και απόλυτα ειλικρινής όταν ρωτήθηκε για την μοιραία φάση και για το αν έφταιγε το ότι η μπάλα δεν του ήρθε καλά και τα λοιπα και απάντησεχι η μπάλα μια χαρά μου ήρθε εγώ έκανα λάθος σουτ".
Για να τελειώνουμε λοιπόν με τον Σπόραρ και να πάμε παρακάτω και στα ουσιαστικά.

 

Σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Μπράγκα λοιπόν.
Κοιτάξτε να δείτε κάτι.
Αν είναι και αν θέλετε να γράφουμε σαν "συνδεσμίτες" και να αρχίσουμε τα κατεβατά για τις... μαχητικές ψυχές, τα... μέταλλα και τα σχετικά, ευχαρίστως να το κάνουμε, να μην χαλάμε και τις καρδιές μας και να σταματήσουμε εδώ.
Αν είναι όμως να μιλήσουμε ποδοσφαιρικά και κυρίως να εντοπίσουμε δυο τρία πραγματάκια που ο Παναθηναϊκός πρέπει να τα δει και να τα διορθώσει εν όψει της ρεβάνς, τότε να το επιχειρήσουμε.
Αν λοιπόν φάνηκε κάτι και στο χθεσινό παιχνίδι, είναι το εξής.

Ο Παναθηναϊκός με τις απίστευτες δυνάμεις, την σωστή νοοτροπία μέχρι το τελευταίο λεπτό και κυρίως την σωστή δουλειά που έχει γίνει δυο χρόνια στην ομάδα από τον Γιοβάνοβιτς, καλείται συνεχώς να προσπαθεί τελικά αντί να επιβάλει το δικό του παιχνίδι, να διορθώνει λάθη και ανορθογραφίες που του κοστίζουν στην διαμόρφωση του σκορ σε βάρος του κόντρα στην ροή του αγώνα.

Κι αυτές οι ανορθογραφίες είναι οι εξής.

Πρώτο και βασικότερο η λειτουργία των χαφ του και ειδικά στον ανασταλτικό τομέα.

Το πρώτο γκολ που δέχεται είναι ο ορισμός της απουσίας των αμυντικών του χαφ και των χαφ γενικότερα στο μαρκάρισμα του αντίπαλου ποδοσφαιριστή που κάνει ανενόχλητος σουτ ΕΞΩ από την περιοχή του.

Γενικότερα φαίνεται πως αυτή την στιγμή, ο Βιλένα δεν έχει τις δυνάμεις για να καλύψει και τα κενά που αφήνει ο Πέρεθ στο μαρκάρισμα, ενώ και ο Τζούρισιτς μπορεί να εντυπωσίασε κόντρα στην Ντνίπρο, αλλά σε τρία παιχνίδια με ανταγωνιστικές ομάδες (δύο με την Μαρσειγ και χθες με την Μπράγκα) ήταν σχεδόν εξαφανισμένος από το γήπεδο.

Εκεί ο Γιοβάνοβιτς κάτι πρέπει να αλλάξει, με τον Αρόα που μπήκε για λίγα λεπτά και αν μη τι άλλο σε ένα χώρο που η Μπράγκα έκανε περατσάδα, πρόλαβε να να κάνει τρία φάουλ και να πάρει μια κίτρινη μπαίνοντας με τα μπούνια στο παιχνίδι σε μια προσπάθεια να καλύψει τα κενά που είχαν δημιουργηθεί.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να δει λίγο και την κατάσταση του Χουάνκαρ που κόντρα στην Μπράγκα έδειχνε να έχει συμπεριφορά "παλαίμαχου" με πολλά λάθη, μηδέν ανεβάσματα και γενικά κακό παιχνίδι, ενώ για μια ακόμα φορά θα πρέπει να πούμε ότι και ο Παλάσιος τελικά δεν πρόσφερε τις βοήθειες που αντικειμενικά χρειάζεται ο Βαγιανίδης (ενώ ούτε επιθετικά ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός) με αποτέλεσμα ο νεαρός να βρίσκεται διαρκώς ανάμεσα σε δυο και τρεις αντιπάλους μεσοεπιθετικούς.

Από κει και πέρα.
Και με αυτές τις αδυναμίες, η πρόκριση για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ είναι στο χέρι του.
Αν του έλεγαν στο ξεκινημα της σεζόν ότι κάποια στιγμή για να αγγίξει το όνειρο της επιστροφής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα χρειαζόταν απλά να νικήσει με δυο γκολ διαφορά την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ, ασφαλώς και θα το καλοδεχόταν σαν επιλογή.
Αυτό όμως, όσο απλό και... εύκολο ακούγεται, τόσο πιο δύσκολο είναι.
Και για να μεγαλώσεις τις έτσι κι αλλιώς πολλές πιθανότητες πρόκρισης που έχει ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει στις μέρες που απομένουν, ο Γιοβάνοβιτς να εντοπίσει και να διορθώσει τις περισσότερες από τις αδυναμίες που παρουσίασε στο πρώτο παιχνίδι με του Πορτογάλους η ομάδα του.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαβορί ο ΠΑΟ, κρίμα για... Γιούρκα - Δεν γίνεται να περπατάει μέχρι το 75’ - "Γλίτωσε" 6.5 εκατ. ο Ολυμπιακός!