Facebook Pixel Άλβαρο Τζαλό: Γεννήθηκε στην Ισπανία από Αφρικανούς γονείς και εντυπωσιάζει στην Πορτογαλία (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-24 15:00:00

Ο παίκτης που φοβάται η Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ισπανός άσος από την... Αφρική (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Ο παίκτης που φοβάται η Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ισπανός άσος από την... Αφρική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ισπανός εξτρέμ, Άλβαρο Τζαλό, γεννημένος από γονείς από τη Γουινέα και μεγαλωμένος στο Μπιλμπάο, έφυγε σε ηλικία 17 ετών από τη χώρα για να δοκιμάσει την τύχη του στην Πορτογαλία και έχει ξεχωρίσει στα 24 του.

Ο Άλβαρο Τζαλό γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1999 στη Μαδρίτη, αλλά μεγάλωσε στο Μπιλμπάο και πριν ακόμα ενηληκιωθεί πήγε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Μπράγκα. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον σύλλογο στις 22 Απριλίου 2022.

Γεννημένος από γονείς από τη Γουινέα-Μπισάου και ξάδερφος του Μάλκομ Αντού Άρες (ποδοσφαιριστής της Αθλέτικ Μπιλμπάο) πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη χώρα των Βάσκων. Τα πρώτα του βήματα ως ποδοσφαιριστής ήταν στην ακαδημία νέων της Σοσιεδάδ Ντεπορτίβα Μπεγκόνα, αλλά το 2017 μετακόμισε στην Πορτογαλία και έκανε το ντεμπούτο του ως εξτρέμ στην ομάδα νέων της Μπράγκα, όπου γνώρισε τον προπονητή Αρτούρ Ζόρζε, ο οποίος αποφάσισε να τον πάρει στην πρώτη ομάδα.

Ταχύτητα και τεχνική

Στα 24 του χρόνια, το παιχνίδι του χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα και την τεχνική του κατάρτιση. Έχει τέσσερις ασίστ σε έξι παιχνίδια που έπαιξε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Και όλα αυτά ενώ έρχεται από τον πάγκο, αφού δεν έχει θέση βασικού.

Αρκετές ομάδες από την Πορτογαλία και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Ατλέτικο Μαδρίτης, προσπάθησαν να πάρουν τον Τζαλό δανεικό το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η Μπράγκα επέλεξε να τον εντάξει στην επιθετική της γραμμή.

Ο πορτογαλικός σύλλογος βλέπει τον παίκτη ως στοίχημα για το μέλλον και ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2025  με ρήτρα 20 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags