Οι Ροσονέρι από την αρχή του ματς έδειξαν στους Λονδρέζους πως το βράδυ θα είναι πολύ δύσκολο. Αν και μόλις στο 12΄ ο Αλέγκρι έκανε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή στο ματς, καθώς ο Ζέεντορφ δεν μπορούσε να συνεχίσει περνώντας στη θέση του ο Εμάνουελσον, η Μίλαν δεν έχασε τον ρυθμό της.

Με την συμπλήρωση 15΄ λεπτόν παιχνιδιού, ο Μπόατενγκ με τρομερό σουτ στη κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνσκι με την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν την Άρσεναλ και για δεύτερο γκολ, με την ομάδα του Βενγκέρ να μην μπορεί να αντιδράσει.

Το 2-0 ήταν θέμα χρόνου να γίνει και στο 38΄ ο Ιμπραϊμοβιτς έδωσε μπαλιά πάρε-βάλε στον Ρομπίνιο και ο Βραζιλιάνος με κεφαλιά σημείωσε το δεύτερο γκολ της Μίλαν. Το ημίχρονο τελείωσε με τους Ιταλούς να έχουν προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά και στην επανάληψη το γήπεδο ήταν κατηφορικό για την Άρσεναλ!

Καταιγισμός με... κερασάκι Ίμπρα!

Δεν πρόλαβαν να παίξουν καλά καλά δύο λεπτά στην επανάληψη και ο Ρομπίνιο, ξανά από ασίστ του Ιμπραϊμοβιτς, έκανε το 3-0 με δυνατό σουτ και το «Σαν Σίρο» πήρε φωτιά! Η μοναδική ευκαιρία της Άρσεναλ για να μειώσει έγινε στο 66΄ με τον Ανρί, αλλά ο Αμπιάτι δήλωσε «παρών» και κράτησε το μηδέν.

Το σόου του Σουηδού επιθετικού της Μίλαν συνεχίστηκε πάντως παρά το 3-0. Μετά από τις δύο ασίστ που έβγαλε στον Ρομπίνιο, κέρδισε στο 78' πέναλτι από τον Τζουρού και ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Ίμπρα δεν αστόχησε και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 για να βάλει το κερασάκι στη τούρτα και να κάνει τυπική διαδικασία την ρεβάνς στο Λονδίνο στις 6 Μαρτίου.