ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα την Μάλμε στο Eleda Stadion για το πρώτο ματς του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League, με τους Σουηδούς όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ να προσθέτουν παίκτη λίγο πριν την λήξη της διορίας της UEFA!

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ το απόγευμα της Δευτέρας (05/08) παρουσίασε το δεύτερο μεγάλο μεταγραφικό της απόκτημα για το καλοκαίρι, τον Κόλιν Ρέσλερ από την Μιάλμπι. Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός ουσιαστικά ήρθε για να καλύψει το κενό του Ντέρεκ Κορνέλιους που πλέον ειναι κάτοικος Μασσαλίας εδώ και λίγες μέρες και οι άνθρωποι της Μάλμε έτρεψαν στο… παρά πέντε για να δηλώσουν τον Ρέσλερ στην λίστα των αγώνων με τον Δικέφαλο.

Χρειαζόταν να εγγραφεί στις βάσεις δεδομένων πριν από τα μεσάνυχτα μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης για να παίξει στον ΠΑΟΚ και τελικά στην Μάλμε κατάφεραν να τον δηλώσουν για να… ηρεμήσουν και τον Χένρικ Ρίντστρεμ που έβγαλε γκρινια σε δηλώσεις του για την αποχώρηση του Κορνέλιους.

«Είχαμε μια ώρα στη διάθεσή μας για να τον δηλώσουμε», είπε σε δηλώσεις του στην σουηδική ιστοσελίδα Gazzette, ο αθλητικός διευθυντής της Μάλμε, Ντάνιελ Άντερσον και στην συνέχεια εξήγησε την διαδικασια λέγοντας: «Οι μεταγραφές στο εξωτερικό περνούν μέσω του συστήματος ITC, αλλά εάν είναι εντός της Σουηδίας, περνάτε από το σύστημα Fogis. Στη συνέχεια δημοσιεύουμε τη μετάβαση στο Fogis. Πρώτα η Μιάλμπι έπρεπε να το εγκρίνει και μετά η ομοσπονδία πρέπει να συμμετάσχει στην έγκρισή της μεταγραφής. Εάν ο παίκτης είναι εγγεγραμμένος στο στο Fogis, μπορεί να παίξει στην Σουηδία, αλλά για παιχνίδια στα προκριματικά του CL η UEFA πρέπει επίσης να δώσει την έγκρισή της. Στη συνέχεια στείλαμε ένα έντυπο στην ομοσπονδία, η οποία έστειλε με την σειρά της το έντυπο στην UEFA και στη συνέχεια η UEFA έπρεπε να εγκρίνει αυτό το έντυπο μεταγραφής. Έπρεπε να δουλέψουμε μέχρι αργά. Δεν είναι «επιστήμη πυραύλων», αλλά απαιτεί από όλους να είναι επί ποδός».

Ουσιαστικά η μόνη αλλαγή στην ευρωπαϊκή λίστα της Μαλμε για την UEFA είναι ότι ο Ντέρεκ Κορνέλιους βγήκε μιας που είναι παίκτης της Μαρσέιγ πλέον και αντικαταστάθηκε από τον Ρέσλερ.

Πηγή: sfina.gr