Με το ισόπαλο 2-2 έφυγε ο ΠΑΟΚ από την έδρα της Μάλμε την Τρίτη (6/8) και η πρόκριση στα play off του Champions League θα κριθεί στη ρεβάνς της Τούμπας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε πολλά προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία, δέχθηκε δύο φθηνά γκολ από κόρνερ, γλίτωσε δις με ισάριθμα δοκάρια, ωστόσο με τη σειρά της «πλήγωσε» τους επίσης αδύναμους ανασταλτικά Σουηδούς.

Έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» οφείλει σε μία εβδομάδα να βρει τον τρόπο να εμφανιστεί θωρακισμένος στα μετόπισθεν, καθώς σε ό,τι αφορά το επιθετικό κομμάτι δείχνει ότι -εύκολα ή δύσκολα- θα βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και με τη δύναμη της έδρας είναι το φαβορί για να βρεθεί στον επόμενο γύρο.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, το ματς πήγε να ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο για τους «ασπρόμαυρους», καθώς μόλις στα 14 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα, από τη σέντρα του Μπολίν από δεξιά η μπάλα κόντραρε στον Κουλιεράκη και σταμάτησε στο oριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 2’ ο Πένια έκανε την ωραία κάθετη πάσα στον Νανάσι, που σούταρε από κοντά και έκανε μεγάλη απόκρουση ο Κοτάρσκι.

Στο 13’ o Kροάτης γκολκίπερ επενέβη και πάλι καίρια σε κοντινό γυριστό σουτ του εντελώς αφύλακτου Κίεσε Τελίν, με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάζεται… υπνωτισμένος.

Τελικά, η υπεροχή των Σκανδιναβών επιβραβεύθηκε στο 28’, καθώς ο Νανάσι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ανενόχλητος ο Γιάνσον με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοτάρσκι, που έμεινε άγαλμα, για το 1-0.

Αφυπνίστηκε και ισοφάρισε...

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξύπνησε και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έβγαλε την ωραία σέντρα από δεξιά, για να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι ο Μπράντον Τόμας κι έφυγε λίγο άουτ η μπάλα, σε μια σημαντική χαμένη ευκαιρία για την άμεση ισοφάριση.

Στο 42’ έγινε το 1-1, σε φάση που χρειάστηκε η συνδρομή του VAR, με τον Σάστρε να κάνει το γύρισμα από δεξιά, τον Γιάνσον να μην απομακρύνει σωστά και τον Νταλίν να αποκρούει την εξ επαφής προβολή του Μπράντον Τόμας, όμως ο Τάισον ακολουθούσε τη φάση και με δυνατό σουτ βρήκε δίχτυα.

Ελέγχθηκε η φάση για οφσάιντ του Σάστρε, για τρία λεπτά μάλιστα, όμως το γκολ μέτρησε κανονικά και οι Θεσσαλονικείς -σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο- κατάφεραν να πάνε ισόπαλοι στα αποδυτήρια.

Το «έφαγε» ξανά από κόρνερ, αλλά το έβαλε και ο ΠΑΟΚ από κόρνερ...

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε ξανά με γρήγορο δοκάρι για τη Μάλμε, με τον Γιάνσον στο 48’ να σημαδεύει με σουτ από το ύψος του πέναλτι το οριζόντιο δοκάρι κι ενώ ο Κοτάρσκι δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στο 54’ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να αγγίξει το 1-2, με τον Οζντόεφ να βρίσκει αμαρκάριστο τον Μπράντον στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, όμως ο Ισπανός επιθετικός με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

To παιχνίδι είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό και στο 62’ ο Μπουσανέλο μπήκε στην περιοχή από αριστερά κι έκανε τη σέντρα, δεν ήταν όμως καλή η κεφαλιά του Κίεσε Τελίν και πέρασε ο κίνδυνος, για να ακολουθήσει ένα λεπτό αργότερα γκολ του Μπράντον, όμως στην αρχή της φάσης η μπάλα είχε περάσει άουτ από τα πόδια του Κωνσταντέλια, οπότε το 1-2 δεν έγινε ποτέ.

Οι Σουηδοί, σε ένα ματς με συνεχόμενες συγκινήσεις, απάντησαν στο 64’, με τον Κοτάρσκι να νικά στο τετ α τετ τον Κίεσε Τελίν, με τον Νανάσι στο 67’ να τιμωρεί τη νέα αδράνεια σε κόρνερ των παικτών του ΠΑΟΚ και ύστερα από την εκτέλεση του Κρίστιανσεν από δεξιά μπήκε, ουσιαστικά, με την μπάλα στα δίχτυα, αφού ήταν ξεχασμένος στο πρώτο δοκάρι.

Ο Λουτσέσκου αντέδρασε στο 69’ δίνοντας την ευκαιρία στον Ταρίκ Τισουντάλι να κάνει το ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα, αντικαθιστώντας τον Μπράντον Τόμας, ενώ σειρά πήραν στο 73’ οι Καμαρά και Ντεσπόντοφ αντί των Σβαμπ και Ζίβκοβιτς.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ελληνικής ομάδας να βρει γκολ από κόρνερ, με τον Ντεσπόντοφ να εκτελεί από δεξιά, τον Κουλιεράκη να κάνει την κεφαλιά-πάσα στον Μπάμπα, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε με κοντινό σουτ να φέρει νέα ισορροπία στο ματς για το 2-2.

Από εκεί και πέρα, οι πρωταθλητές κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό, ήταν προφανώς ευχαριστημένοι και με την ισοπαλία και όλα θα κριθούν στη Θεσσαλονίκη.

ΜΑΛΜΕ (Χένρικ Ρίντστρεμ): Nταλίν, Στρίγκερ Λάρσεν, Γιάνσον, Ζέτερστρεμ, Μπουσανέλο, Γιόνσεν, Πένια (90’+4 Μπεργκ), Μπολίν (83’ Άλι), Νανάσι, Κίεσε Τελίν, Μπούτχαϊμ (66’ Κρίστιανσεν).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Μπάμπα, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Σβαμπ (73’ Καμαρά), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς (73’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωσταντέλιας (83’ Μουργκ), Μπράντον Τόμας (69’ Τισουντάλι).