Champions League: Ραντεβού με την ιστορία έχει αύριο (18/9) ο Έρλινγκ Χάαλαντ όταν η Μάνσεστερ Σίτι θα υποδεχθεί (22:00) την Ίντερ, στην πρώτη αγωνιστική της League Phase του Champions League

Ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός  βρίσκεται στο κατώφλι της κατάρριψης του ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο για τα λιγότερα παιχνίδια που χρειάζονται για να φτάσει ένας παίκτης τα 100 γκολ για μία ομάδα. Με τα δύο γκολ εναντίον της Μπρέντφορντ το Σάββατο, ο Χάαλαντ  ανέβασε τον απολογισμό του στα 99 γκολ σε μόλις 103 εμφανίσεις για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε το υπάρχον ρεκόρ κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Ρεάλ Μαδρίτης, σημειώνοντας τα πρώτα του 100 γκολ για τον σύλλογο σε 105 αγώνες.

Αυτό σημαίνει ότι ο Χάαλαντ έχει μόνο ένα ακόμη παιχνίδι για να κάνει δικό του το ρεκόρ. Αν αύριο απέναντι στην Ίντερ βρει τα δίχτυα θα γράψει ιστορία στο 104ο παιχνίδι του για τον σύλλογο.

Εάν ο Νορβηγός επιθετικός αποτύχει να σκοράρει, θα μπορούσε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρονάλντο εάν σκοράρει στην 105η εμφάνισή του με τη Σίτι, εντός έδρας με την Άρσεναλ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο Χάαλαντ σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ στην Premier League, και έγινε ο πρώτος παίκτης που σημείωσε εννέα γκολ στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια μιας σεζόν. Κανένας παίκτης δεν είχε ξεπεράσει στο παρελθόν τα οκτώ γκολ που σημείωσε ο Γουέιν Ρούνεϊ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους τέσσερις πρώτους γύρους της σεζόν 2011/12.