Επειδή τον περασμένο μήνα βρέθηκα μάλιστα, στη Λευκωσία για την βράβευση των κορυφαίων αθλητών της Κύπρου για το 2011, είδα πως ακριβώς αντιμετώπισε η αθλητική και πολιτική ηγεσία τα παιδιά του ΑΠΟΕΛ.

Και τον Κώστα Χαραλαμπίδη, που πήρε το τίτλο του κορυφαίου, αλλά και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που μαζί με άλλα παιδιά που έφυγαν από την Ελλάδα ως «μικρής εμβέλειας» παίκτες κι έχτισαν την μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.

Η δήλωση του Διονύση Χιώτη που είπε «θέλω να δείξω στους Έλληνες πως για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες πρέπει να τα βάλουμε με μεγαθήρια» συγκλονίζει τον ελληνισμό. Όπως και ο γύρος του θριάμβου που έγινε με την ελληνική σημαία στην πλάτη.

Αυτή είναι η μία και η πιο μεγάλη ΕΙΚΟΝΑ του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι υπάρχει και άλλη. Της Μπαρτσελόνα και του Μέσι. Οι Καταλανοί διέλυσαν με συνολικό σκορ 10-2 την Λεβερκούζεν και ο Μέσι έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει 5 γκολ σε ένα μόνο ματς της διοργάνωσης.

Δίνω ευχή και κατάρα στον προπονητή της Λεβερκούζεν, τον Ρόμπιν Ντουτ και στους παίκτες του, Στέφαν Κίσλινγκ, Σάιμον Ρόλφες, Ρενάτο Αουγκούστο, Μίχαλ Κάντλετς, Γκονζάλο Κάστρο και τους υπόλοιπους που έζησαν την… κόλαση του Καμπ Νου, να παραμείνουν Γερμανοί!

Γιατί αν αυτή την πανωλεθρία του 10-2 την είχαν πάθει ως ελληνική ομάδα, δεν θα ήξεραν που να κρυφτούν από όσα θα διάβαζαν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου. Μπορεί να τους ασκεί κριτική και ο γερμανικός Τύπος, αλλά στο πλαίσιο του αθλήματος του ποδοσφαίρου.

Ενός αθλήματος στο οποίο υπάρχει και η νίκη και η ήττα και η ισοπαλία, αλλά και ο διασυρμός από έναν ανώτερο αντίπαλο.
Ελπίζω ότι αν ο ΑΠΟΕΛ παίξει στους «8» με την Μπαρτσελόνα και αποκλειστεί δεχόμενος πολλά γκολ, οι Κύπριοι συνάδελφοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα «κατακρεουργήσουν» τον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του.

Όρια υπάρχουν παντού και πάντα. Απλά είναι στην ανθρώπινη φύση να θέλουμε πάντα να τα ξεπεράσουμε. Είτε αυτά αφορούν την προσπάθεια και το ευ αγωνίζεσθε, είτε την υπερβολή.

Πηγή: pamesports.gr