Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ:

Για το πώς θα ζήσει την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ ανάφερε: «Την κλήρωση θα την παρακολουθήσω όπως όλες τις κληρώσεις μέχρι τώρα. Δεν ήξερα ότι είναι η τελευταία κλήρωση και νόμιζα ότι είναι μόνο για τα προημιτελικά. Σίγουρα, με μεγαλύτερη αγωνία και μεγαλύτερη περηφάνια, γιατί ότι κάναμε στον θεσμό και βρεθήκαμε στα προημιτελικά είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας μου. Η αντιπροσωπεία που θα βρεθεί στη Νιόν θα είναι η πρώτη που θα καταλάβει το μέγεθος της επιτυχίας και χαίρομαι για αυτό. Η κλήρωση των προημιτελικών είναι ένα γεγονός που παρακολουθείτε από πολλές χώρες και ότι είμαστε μία από τις οκτώ ομάδες καθιστά το ΑΠΟΕΛ ως μία πολύ ευχάριστη έκπληξη σε όλο τον κόσμο, μία έκπληξη που δίνει κουράγιο σε πολλές ομάδες για να βρεθούν στην θέση μας».

Για τον αντίπαλο που επιθυμεί: «Αγωνία σίγουρα θα έχουμε, όσο για προτίμηση, τα ονόματα των ομάδων είναι τα μεγαλύτερα που είναι αυτή την στιγμή στο Τσάμπιονς Λιγκ και η κλήρωση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Σίγουρα έχουμε αγωνία, προτίμηση έχουμε, αλλά δεν μπορώ να πω. Θα πούμε αύριο, είναι μία φανταστική εμπειρία, μία φανταστική αίσθηση το ότι είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Αν βρίσκεται η ομάδα στο ιδανικό επίπεδο αυτή την περίοδο: «Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία αποτελέσματα και τα παιχνίδια που κάναμε στο πρωτάθλημα, αλλά και με τη Λιόν, λειτουργούν πάρα πολύ καλά για την κατάσταση της ομάδας. Πάντα οι νίκες φέρνουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό και καλύτερη διάθεση. Ακόμη και στις περιόδους που δεν είχαμε καλά αποτελέσματα δεν είχαμε ιδιαίτερη πίεση, όταν όμως φέρνεις κάποια αποτελέσματα. όπως αυτά στο Τσάμπιονς Λιγκ, σίγουρα η κατάσταση είναι πάρα πολύ καλή».

Για τη δυσκολία με κλειστές άμυνες: «Είναι απόλυτα φυσιολογικό, με την εξέλιξη του ποδοσφαίρου, τους στόχους που έχει η κάθε ομάδα, ειδικότερα οι μικρομεσαίες ομάδες. Είναι πάντα δύσκολο για μία ομάδα όπως εμάς που κυνηγάει το σκορ και το αποτέλεσμα να διασπάσει πολυπρόσωπες άμυνες. Αυτό δεν παρατηρείται μόνο στο δικό μας πρωτάθλημα, αλλά και σε άλλα, εάν εξαιρέσουμε 3-4 μεγάλα πρωταθλήματα όπου είναι διαφορετικά τα μεγέθη και η φιλοσοφία. Χώρες όπως η Αγγλία, η Ισπανία και η Γερμανία λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο. Στις υπόλοιπες χώρες παρατηρείται και πρέπει να βρεις τρόπους για να το αντιμετωπίσεις».

Για τον σχηματιμό 4-4-2: «Το 4-4-2 το χρησιμοποιήσαμε αρκετές φορές στο πρωτάθλημα. Σε ότι αφορά τα παιχνίδια με ομάδες που έχουν τεράστια δυναμική, εμείς σαν ομάδα δεν έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε πάνω στις αδυναμίες των αντιπάλων. Τις αδυναμίες που μπορεί να έχουν αυτές οι ομάδες όπως η Λιόν, η Σαχτάρ είναι αδυναμίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν μόνο κορυφαίες ομάδες. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το παιχνίδι να έχει μία εξέλιξη που ενδεχομένως θα έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο. Ο τρόπος παιχνιδιού, ο σχηματισμός και ο ρόλος που μπορεί να έχουν οι ποδοσφαιριστές είναι για ένα συγκεκριμένο λόγο και οι παίκτες μου που είναι αρκετά χρόνια μαζί αντιλαμβάνονται και γνωρίζουν».

Για την ανταπόκτηση των παικτών: «Σίγουρα, κάναμε αρκετά παιχνίδια που δεν ήταν προϊόν συστήματος και παιχνίδια που δεν τα κέρδισε το σύστημα, αλλά οι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές μου ανταποκρίνονται στο σύστημα. Ποτέ ένας σχηματισμός δεν κερδίζει τα παιχνίδια, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού. Σπουδαίο ρόλο παίζει η αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών και το έχω τονίσει αρκετές φορές ότι έχουμε τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανταποκριθούν στις αλλαγές σχηματισμού. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το παιχνίδι το δικό μας, ή σε ένα ρυθμό και μία μορφή που θα έχουμε πλεονεκτήματα εμείς».

Για το παιχνίδι με την Αναγέννηση: «Το παιχνίδι με την Αναγέννηση είναι δύσκολο παρότι έχει υποβιβαστεί. Βλέπουμε ότι σε κάθε παιχνίδι δίνουν το καλύτερο τους εαυτό και δύσκολα χάνουν. Θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι, ένα παιχνίδι που μία ομάδα όπως η δική μας έχει πολλά να χάσει. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για αυτό το παιχνίδι γιατί η Αναγέννηση δεν έχει τίποτα να χάσει. Είμαστε σε ένα παιχνίδι συναισθημάτων, όπως όσο πλησιάζουμε στο τέλος και θα έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα μετά το ντέρμπι με την Ομόνοια και τα πλέι-οφ και πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι στον στόχο του Σαββάτου γιατί είναι πολύ σημαντικό για μας. Πρέπει να διατηρήσουμε την εικόνα των τελευταίων αγώνων για να μείνουμε κοντά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

Για τις απουσίες: «Για τις απουσίες το πρόβλημα που έχουμε είναι ο Μποαβεντούρα που ταλαιπωρείται από ίωση μετά το παιχνίδι με την Ενωση, δεν έχει προπονηθεί καθόλου και δύσκολα θα είναι μαζί μας. Ο Πάολο Ζόρζε έχει μπει στο κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ένα μικροπρόβλημα έχει ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, αλλά λογικά θα είναι μαζί μας. Όπως ξέρετε έχουμε ένα σοβαρό τραυματισμό και ένα λυπητερό γεγονός, αυτό του Πάνου Κωνσταντίνου που υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Θα μας λείψει για ένα μικρό διάστημα και εγώ εύχομαι να πετύχει η επέμβαση και να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί είναι ένα πολύ καλό και ευχάριστο παιδί, καλό παιδί για τα αποδυτήρια και καλός τερματοφύλακας».