Η Μίλαν είναι μια ομάδα συγκεκριμένων δυνατοτήτων. Ούτε φοβερό ποδόσφαιρο μπορεί να παίξει, ούτε, πολύ περισσότερο, χαίρεσαι να τη βλέπεις. Για το καλό της διοργάνωσης πρέπει να τηρηθεί ο… νόμος στη Βαρκελώνη και να περάσει η Μπαρτσελόνα.

Όμως δεν είναι εκεί το θέμα. Οι Καταλανοί αυτή τη περίοδο παρουσιάζουν συμπτώματα κορεσμένης ομάδας. Λειτουργούν οι αυτοματισμοί που την έκαναν ανίκητη, αλλά λείπει το πάθος.

Σε όλα τα επίπεδα τα έχει κερδίσει όλα η Μπαρτσελόνα. Από το 2005 που κέρδισε όλους τους τίτλους που διεκδίκησε είναι υποχρεωμένη να επαναλαμβάνει τον εαυτό της. Αυτό φάνηκε εφέτος στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Η κούραση των συνεχών αγώνων, αλλά και η έλλειψη κινήτρου είναι φανερή.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι δουλειά γραφείου. Γραφειοκρατία που την υπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια ο υπάλληλος. Είναι διάθεση, πάθος και κίνητρο. Είναι και χρήμα, αλλά αυτή τη δεδομένη στιγμή οι πάντες στη Βαρκελώνη το έχουν χορτάσει.

Άλλωστε οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Μέσι, του Τσάβι, του Ινιέστα, του Γκουαρντιόλα είναι αρκετά υψηλοί και το βασικότερο είναι δύσκολο να τους απολαύσουν οι κάτοχοί τους. Λεφτά έχουν οι πρωταγωνιστές της «ΜπάρτỨ. Χρόνο δεν έχουν να τα αξιοποιήσουν. Τα στοιβάζουν για να τα χρησιμοποιήσουν μελλοντικά.

Το ποδόσφαιρο είναι πάθος, διάθεση, και κίνητρο. Ποιο όμως μπορεί να είναι το κίνητρο πλέον της Μπαρτσελόνα. Ακόμη και το Τσάμπιονς Λιγκ που το επιθυμούν διακαώς το έχουν κατακτήσει και πάλι. Για τον κόσμο τους δεν είναι στόχος, αλλά υποχρέωση.
Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται… αγρανάπαυση. Έχει πέσει θύμα της ικανότητάς της.

Ουσιαστικά το μόνο κίνητρό της είναι να κερδίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης όπου τη βρίσκει. Και πιά Ρεάλ; Μια ομάδα που είναι αντάξια της «Γαλάκτικος», μια ομάδα που εάν δεν υπήρχε Μπαρτσελόνα θα είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Κι η Μίλαν; Είναι η κλασσική Ιταλική ομάδα που είναι πάντα «πολύ σκληρή για να πεθάνει». Γερόντια, ξεγερόντια οι παίκτες της ξέρουν να πουλούν ακριβά το… τομάρι τους. Τώρα έφθασε στο σημείο να περνά με οποιαδήποτε ισοπαλία στη Βαρκελώνη πέραν του 0-0. Δεν είναι και λίγο. Ακόμα κι όταν κατέβασε ταχύτητα στο β΄ημίχρονο, υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα να κάνει το ίδιο…

Πηγή: pamesports.gr