Από τη μεριά τους, οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές είδαν για τρίτη φορά το τελευταίο εξάμηνο τη μπάλα να μην τους κάνει το χατίρι! Όσο και εάν φαίνεται περίεργο είναι αλήθεια: Ανά δύο μήνες, η Μπαρτσελόνα τελειώνει ένα παιχνίδι χωρίς να βρει δίχτυα.

Η αρχή έγινε στις 26 Νοεμβρίου του 2011. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα αποχώρησαν με σκυμμένο το κεφάλι από τη Μαδρίτη, εξαιτίας της ήττας με 1-0 από τη Χετάφε. Δύο μήνες μετά, στις 28 Ιανουαρίου η Βιγιαρεάλ ήταν αυτή που περιόρισε τα επιθετικά ατού των «μπλαουγκράνα», αποσπώντας ισοπαλία (0-0)!

Ακριβώς ένα δίμηνο μετά, ήταν η σειρά της Μίλαν να. μπλοκάρει την αρμάδα του Γκουαρντιόλα και να ελπίζει στην επική πρόκριση επί της κατόχου του βαρύτιμου τροπαίου.

*Άλλη μία φορά την τρέχουσα σεζόν η Μπαρτσελόνα έχει τελειώσει παιχνίδι χωρίς να σκοράρει. Στις 22 Οκτωβρίου του 2011 στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σεβίλλη (0-0)! Με λίγα λόγια, από τα 52 ματς που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις, μόλις στα τέσσερα έμεινε «άσφαιρη»!

** Στο Τσάμπιονς Λιγκ συγκεκριμένα, το αμέσως προηγούμενο ματς που έληξε με μηδέν ενεργητικό της Μπαρτσελόνα χρονολογείται από τις 4 Νοεμβρίου του 2009, στο 0-0 με τη Ρούμπιν στο Καζάν. Πέρασαν περίπου δυόμιση χρόνια δηλαδή...

ΠΗΓΗ: sday