Μπορεί η Μίλαν να πάτησε πρώτη στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που έφτασε πρώτη στο γκολ. Μετά από 11΄ λεπτά παιχνιδιού, ο Αντονίνι ανέτρεψε τον Μέσι μέσα στην περιοχή του Αμπιάτι και ο Αργεντινός άσος των Καταλανών πήγε στην άσπρη βούλα για να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αμπιάτι για το 1-0.

Η Μίλαν πάντως δεν τα έβαλε κάτω, καθώς και πάλι έψαχνε το γκολ μετά το 0-0 του Σαν Σίρο και στο 33΄ έφερε το ματς στα ίσια. Ο Ρομπίνιο πέρασε δύο παίκτες, έδωσε στον Ιμπραϊμοβιτς και εκείνος πλάσαρε εξαιρετικά στον Νοτσερίνο για να ισοφαρίσει με ωραίο πλασέ.

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα κέρδισε και νέο πέναλτι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Νέστα κρατούσε τον Μπούσκετς, ο οποίος έπεσε και ο διαιτητής έδειξε ξανά το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ξανά ο Μέσι και έδωσε και πάλι το προβάδισμα για την Μπάρτσα.

Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα είχε την ψυχολογία, αν και η πρόκριση δεν είχε κριθεί. Όμως άλλο ένα γρήγορο γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών του Γκουαρντιόλα και έριξε την Μίλαν στο καναβάτσο. Μετά, λοιπόν, από προσπάθεια του Μέσι και κόντρα ο Ινιέστα με κοντινό πλασέ νίκησε τον Αμπιάτι και ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση.

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και η Μπαρτσελόνα έφτασε για πέμπτη σερί χρονιά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου εκεί περιμένει το νικητή του ζευγαριού Τσέλσι-Μπενφίκα.