Η Μίλαν στα δύο ματς με την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ υπερέβαλε εαυτόν. Έπαιξε καλύτερα του αναμενομένου και μέχρι ένα βαθμό μπορεί να υποστηρίζει ότι τη κρίσιμη στιγμή την… άδειασε η διαιτησία.

Όμως το ποδόσφαιρο εκτός από το άδικο που περικλείει στον ίδιο τον πυρήνα του (δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος) είναι και μια διαρκής απόλαυση. Για τους παίκτες, αλλά και τους (τηλε)θεατές.

Θα ήταν άδικο να αποκλειστεί η Μπαρτσελόνα, όχι επειδή απλά είναι καλύτερη ομάδα, αλλά κυρίως επειδή διαθέτει ένα παίκτη όπως ο Μέσι. Δεν είναι μόνο τα ρεκόρ που πέφτουν το ένα μετά το άλλο, αλλά και το θέαμα που μπορεί να παρουσιάσει.
Θα ήταν κρίμα να τελειώσει η παράσταση Μέσι πριν εμφανιστεί και στο «γκραν φινάλε» του τελικού. Πριν εξαντλήσει τα περιθώρια να προσθέσει ένα ακόμα τίτλο για τον εαυτό του, αλλά και την ομάδα του.

Η παρουσία του Μέσι στη Μπαρτσελόνα ανατρέπει τα δεδομένα. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η Μπαρτσελόνα στηρίζεται σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο που βρίσκεται με κλειστά μάτια μέσα στο γήπεδο. Οι επιδόσεις του Μέσι έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα και τα καθιερωμένα.

Ακόμα και στον 21ο αιώνα, όταν οι μεγάλοι παίκτες είτε σπανίζουν, είτε αδυνατούν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μέσα στο γήπεδο πιεζόμενοι από τους άριστους στη φυσική κατάσταση αντιπάλους τους, ο Μέσι έρχεται να δείξει ότι το ταλέντο (και η δουλειά βεβαίως) είναι ανίκητο. Απλά χρειάζεται με μεγάλη ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα για να ξεδιπλωθεί.

Πηγή: pamesports.gr