Η Μπαρτσελόνα ήταν ήδη κουρασμένη τον τελευταίο καιρό και μετά το κλάσικο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο από το να προηγηθεί. Μετά, όμως, αποκλείστηκε από την Τσέλσι των 10 παικτών! Και δίκαια, εδώ που τα λέμε, αφού δεν την αδίκησε κανείς.

Η Ρεάλ τα έδωσε όλα κι αυτή στο "Καμπ Νου", μπήκε φουριόζα με την Μπάγερν, προηγήθηκε 2-0, αλλά οι Γερμανοί "δάγκωναν" από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος του αγώνα. Η ομάδα του Μονάχου ήταν καλύτερη δυο αγώνες συνολικά σαν εικόνα. Τόσο στην έδρα της, όσο ειδικά στο β’ μέρος στο "Μπερναμπέου".

Η Βασίλισσα, λοιπόν, πλήρωσε την κόπωση και δεν μπόρεσε να παίξει όπως έπρεπε, αλλά και όπως θα ήθελε μετά το 60΄. Γινόταν ακίνδυνη όσο περνούσε η ώρα. Και η Μπάγερν σίγουρα θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ ακόμα, έτσι ώστε να μην υπάρξει καν η ρουλέτα των πέναλτι.

Παρά ταύτα, είχε τον γκολκίπερ της, τον Νόιερ, σε μεγάλη μέρα και τα κατάφερε… Όπως μια μέρα νωρίτερα η Τσέλσι του Τσεχ και του συγκλονιστικού Ντρογκμπά.

Οι δυο τους, λοιπόν, η Μπάγερν περισσότερο και η Τσέλσι ίσως λίγο λιγότερο, την άξιζαν την πρόκριση στον τελικό. Κι ας μπουν στην "Αλιάνζ Αρίνα" με απώλειες, κι ας μην είναι Ρεάλ και Μπάρτσα, περιμένουμε μεγάλο ματς. Όχι βέβαια ελ κλάσικο, αλλά έτσι εξαντλημένες όπως παρουσιάστηκαν οι δύο αιώνιες της Ισπανίας στις ρεβάνς των ημιτελικών, δεν είναι κατ΄ ανάγκην κακό αυτό!