Στις 26 Απριλίου του 2006 η Μπαρτσελόνα φέρνει «λευκή» ισοπαλία με τη Μίλαν στο «Καμπ Νόου» και προκρίνεται στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 1994, όπου είχε ηττηθεί από τους «ροσονέρι» με 4-0 στην Αθήνα.

Οι Καταλανοί μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα που τους έδινε προβάδισμα, πήραν αυτό που ήθελαν χωρίς να έχουν καλή απόδοση. Από την άλλη οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι αξιόλογο καθώς είχαν σε κακή μέρα τους Ιντζάγκι και Τζιλαρντίνο.

Ο μοναδικός που προσπάθησε για τους «ροσονέρι» ήταν ο Σεφτσένκο, ωστόσο ο διαιτητής Μερκ δεν του μέτρησε κανονικό γκολ στο β΄ ημίχρονο με την δικαιολογία ότι έσπρωξε τον Πουγιόλ. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν το «εισιτήριο» για όταν τελικό του "Παρκ ντε Πρενς".

Ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα της Μίλαν όμως κλέβει την παράσταση. Παίζει σε ηλικία 40 χρόνων και δύο ημερών, ενώ υπήρξε συμπαίκτης και των δύο προπονητών στην ομάδα του Μιλάνου (Ανσελότι, Ράικαρντ).

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Μπελέτι, Μάρκεζ, Πουγιόλ,φαν Μπρόνκχορστ, Εντμίλσον, Ινιέστα, Ντέκο, Ζιουλί (69΄ Λάρσον),Ροναλντίνιο, Ετό (89΄ Φαν Μπόμελ).

ΜΙΛΑΝ: Ντίντα, Σταμ, Κοστακούρτα (65΄ Καφού),Καλάτζε, Σερζίνιο, Πίρλο, Γκατούζο (68΄Ρούι Κόστα) , Ζέεντορφ,Κακά, Σεφτσένκο, Ιντζάγκι (78΄ Τζιλαρντίνο).

Πηγή: sday.gr