Περί τύχης, η οποία δεδομένα, και στα δύο παιχνίδια, τη σιγόνταρε... προκλητικά, ουδείς αντιλέγει. Ούτε καν οι παίχτες της αγγλικής ομάδας. Κι εκείνοι συμφώνησαν ότι ίσως η τύχη ήταν η κορυφαία των αγώνων. Ανώτερη και από τον συγκλονιστικό Ντρογκμπά.

Οι υποστηρικτές της Τσέλσι, αλλά και οι πολέμιοι της Μπαρτσελόνα δικαιολόγησαν το νέο «κατενάτσιο» που εφήρμοσε ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, επειδή από το 37ο λεπτό έπαιζε με 10 παίχτες, παραβλέποντας, βέβαια, ότι και όσο αγωνιζόταν πλήρης, πάλι το... πούλμαν και το... τριαξονικό ήταν παρκαρισμένα έξω από την εστία του Τσεχ.

Τούτο, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι «μπλε» δεν υπερέβαλαν εαυτούς. Ηξεραν κι εκείνοι -το ομολόγησαν, άλλωστε- ότι μόνον κατ' αυτόν τον τρόπο -με ηρωικές προσπάθειες και με... συμπαίχτρια την τύχη- θα μπορούσαν να αποκλείσουν την ανώτερή τους, σε τεχνικό επίπεδο, Μπαρτσελόνα.

Η τελευταία, βέβαια, καλείται να βρει τρόπους διεμβολισμού των αντίπαλων κλειστών αμυνών, διότι με πάσες και «1-2» σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα, παρουσία, μάλιστα, περίπου 18, ενίοτε και 21 παιχτών, δουλειά δεν γίνεται.

Οφείλει να βρει ο προπονητής της, όποιος κι αν είναι αυτός, παίχτες που θα παίζουν στη γραμμή και θα μπορούν να ντριμπλάρουν, ενώ ίσως χρειάζεται κι ένας υψηλόσωμος επιθετικός. Ενας Γιορέντε, ας πούμε. Καθώς, επίσης, και υψηλόσωμοι αμυντικοί...

Πηγή: Εθνοσπόρ