Γιατί η Τσέλσι, με οδηγό το πείσμα κόντρα στις κακές συγκυρίες της Βαρκελώνης και η Μπάγερν, με σύμμαχο τη μεγαλύτερη από την αντίπαλο της φρεσκάδα στη Μαδρίτη, προερχόμενη από μία Λίγκα με λιγότερη ταλαιπωρία από την Ισπανική, θα είναι παρούσες στο τελευταίο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η εικόνα της ομάδας του Μουρίνιο με ποδοσφαιριστές «σκασμένους», οι οποίοι -εκτός του Τσάμπι Αλόνσο με τις καταπληκτικές μεγάλες πάσες γεωμετρικής ακρίβειας και τα σωτήρια τάκλιν- δεν μπόρεσαν να βγάλουν ούτε μία κομπίνα στην ανάπτυξη, έδωσε το περιθώριο στους Βαυαρούς να πάρουν τα ηνία.

Με υπεροχή που έως τώρα καμία αντίπαλος των Μαδριλένων δεν κατάφερε στο Μπερναμπέου (εκτός της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα). Η τύχη του οποίου έπρεπε να είχε καθοριστεί πριν την ταλαιπωρία της παράτασης, στην ευκαιρία- κουτί για το αγωνιστικό προφίλ του Γκόμεζ- στο 90΄.

Η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, σύμφωνα με το «γράμμα» της ΟΥΕΦΑ, είναι αυτή που κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως η εμπειρία δεκαετιών αποκαλύπτει πως, (εξαιτίας των εκπλήξεων που κρατούν ακόμα στο ποδόσφαιρο τη δεδομένη γοητεία, όσο κι αν ορισμένοι αποδίδουν κάθε αποτέλεσμα στο στοίχημα, αλλά και των συγκυριών που χαρίζουν στα παιχνίδια διαφορετικά από τα «αναμενόμενα» αποτελέσματα), η κατάκτηση της κορυφής είναι ζήτημα πέντε, έξι σπουδαίων αγώνων. Αυτό κατά συνέπεια δεν καθιστά την ομάδα που πανηγυρίζει το Μάϊο καλύτερη.

Ούτε η Πόρτο ήταν βασίλισσα της Γηραιάς Ηπείρου το 2004, ούτε η Λίβερπουλ το 2005 και πιο πίσω (όταν μετείχαν μόνο οι πρωταθλήτριες), ούτε η Νότιγχαμ Φόρεστ (1979+80), η Άστον Βίλα (1982), το Αμβούργο (1983), η Στεάουα (1986). Αλλά ούτε και η Ίντερ, πριν δύο χρόνια. Όποια από τις δύο πανηγυρίσει λοιπόν στις 19 Μαίου, δεν θα μπορεί να υποχρεώσει ακόμη και τους πιο φανατικούς να υποστηρίξουν πως υπερτερεί της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ.

ΥΓ: Τελικός στην έδρα μίας εκ των δύο φιναλίστ γίνεται πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ και τέταρτη συνολικά. Στο πρωταθλητριών Ρεάλ (1957), Ίντερ (1965) και Ρόμα (1984) είχαν την ευκαιρία, την οποία έχασαν μόνο οι Ρομάνοι στο Ολίμπικο.

Πηγή: pamesports.gr