Δεν πίστευα ποτέ, ότι στην κατάσταση, που βρίσκονταν, θα μπορούσαν να αποκλειστούν από την Τσέλσι και την Μπάγερν. Και με τις ρεβάνς στις έδρες τους. Κανένας αό τους δύο. Όμως στο ποδόσφαιρο, όλα είναι πιθανά, ακόμη και να μην περάσει κανένα θεωρητικό φαβορί.

Κι αν για την Μπαρτσελόνα υπάρχει και η δικαιολογία της ατυχίας, για την Ρεάλ, φαίνεται ότι το κλάσικο του Σαβατου, εξάντλησε και τα τελευταία αποθέματα ενέργειας. Τουλάχιστον για να αντιμετωπίσει σε αυτό το επίπεδο, την Γερμανική μηχανή.

Όμως ο τελικός του Μονάχου κατέδειξε και την ηλιθιότητα του κανονισμού των τιμωριών, με 7 παίκτες, βασικούς και κρίσιμους για την λειτουργία κάποιου κομματιού παιχνιδιού των δύο φιναλίστ, να απουσιάζουν.

Εκτός του Τέρι, που αποβλήθηκε, όλοι οι άλλοι (Ραμίρεζ, Ιβάνοβιτς, Μεϊρέλες, Μπαστούμπερ, Αλάμπα, Γκουστάβο) απλά κουβαλούσαν κάποιες κίτρινες, ακόμη ίσως και από την φάση των ομίλων. Τρέχα-γύρευε δηλαδή. Ανούσιος και αστείος κανονισμός, που θα έπρεπε να προσαρμοστεί και να σβήνουν οι κάρτες, τουλάχιστον σε κάποιο σημείο της διοργάνωσης.

Με τελείως διαφορετική σύνθεση, από αυτή που έφτασαν στον τελικό λοιπόν, ίσως δούμε και κάτι διαφορετικό στην εξέλιξη του 90λεπτου. Και οι λεπτομέρειες, που πάντα κρίνουν τέτοιους αγώνες, ίσως να εξαρτώνται και από κάποιον παίκτη, που θα λείψει ή θα αγωνιστεί τελικά…

ΥΓ: Αυτό που γίνεται από το πρωί στο Μπιλμπάο δεν έχει προηγούμενο. Όλη η πόλη είναι ντυμένη στα ερυθρόλευκα για τον ημιτελικό με την Σπόρτινγκ. Αρκεί να σας πω, ότι είδα ακόμη και σκυλάκια (!) να φοράνε φανελλίτσα ή κασκολάκι της Αθλέτικ και να κυκλοφορούν στον δρόμο. Και ανάμεσα τους, 2000 φασαριόζοι Πορτογάλοι, να έχουν έρθει να στηρίξουν την δική τους ομάδα. Και βέβαια, ουδείς διανοείται να τους πειράξει…

Πηγή: pamesports.gr