Ελληνες, το πήραμε. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι δικό μας. Κι ας ονομάζεται «Masters», κι ας αποτελεί το Τσάμπιονς Λιγκ ενός εικονικού κόσμου (hattrick.org). Η «DEOPS», εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, αποτελεί απ' τις 12 Απριλίου 2012 την κάτοχό του με το 3-2 επί της ιταλικής «Orda Balorda Urbino» στον τελικό.

Στην εικονική ποδοσφαιρική πραγματικότητα της ιστοσελίδας ένας Ελληνας ξεπέρασε τις συμπληγάδες των αυστηρών οικονομικών όρων, τη μικρότερη ισχύ των ελληνικών κατηγοριών σε σχέση με τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, και έφτασε στην κορυφή.

Πώς είπατε (1); Σας θυμίζουν κάτι από πραγματικότητα; Ποιος είπε ότι η εικονική πραγματικότητα στους σέρβερ του σήμερα δεν δύναται να προσομοιώσει την πραγματικότητα;

Πώς είπατε (2); Κάνουμε πλάκα και χαβαλέ; Σε κάποιο βαθμό. Αλλά μισό λεπτό. Θεωρείτε τυχαίο ότι στο Διαδίκτυο μπορείς να βρεις παιχνίδια προσομοίωσης που αγγίζουν την πραγματικότητα, με εξαίρεση αυτόν της πολιτικής.

Θεωρείτε τυχαίο ότι το μόνο που έχει κατορθώσει να κατασκευάσει στον ηλεκτρονικό κόσμο, προσεγγίζοντας την πραγματικότητα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος (διότι αυτός μεταφέρεται στους πυρήνες των υπολογιστών) είναι παιχνίδια λίγης διπλωματίας, αλλά κατά βάση πολέμου, όταν έχουμε να καταπιαστούμε με έθνη;

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον κλασικό πόλεμο. Το ορμάτε παλικάρια να τους κατατροπώσουμε με την ισχύ των όπλων. Υπάρχει και ο οικονομικός πόλεμος, αυτός που βιώνουμε, στην εικονική πραγματικότητα.

Ενδεχομένως να έπρεπε να υποχρεώσουμε μερικούς πολιτικούς μας να παίξουν κάνα τέτοιο παιχνίδι ώστε να ξεστραβωθούν και να καταλάβουν ότι δεν... στρίβουν ιδιαίτερα.

Μπα, όμως. Υπερβολικά εικονικό ώστε να γίνει πραγματικό αυτό. Το έχει πει, άλλωστε, και η Αννα Διαμαντοπούλου. Οι υπολογιστές είναι άχρηστοι. Στη NASA αισθάνθηκαν ηλίθιοι όταν το διάβασαν που τους χρησιμοποιούν για την προσομοίωση των αποστολών τους.

Πηγή: Goal