Μια καινοτομία σχετικά με το VAR θα εφαρμοστεί στο Εuro 2024, καθώς για όλες τις φάσεις που θα τσεκάρονται από το βίντεο θα υπάρχει και επεξήγηση για τους θεατές στις εξέδρες.

«Μετά τη βοήθεια βίντεο η τεχνική εξήγηση της απόφασης θα μεταδοθεί στις γιγαντιαίες οθόνες των γηπέδων. Πέναλτι λόγω χεριού. Ο παίκτης Ν.9 από τη Γερμανία άγγιξε την μπάλα με το αριστερό του χέρι που βρισκόταν σε αφύσικη θέση, πάνω από τον ώμο του», ανέφερε την Τετάρτη (12/6), σε συνέντευξη Τύπου, ο Ρομπέρτο Ροσέτι, δίνοντας έτσι κι ένα παράδειγμα.

Η ίδια τεχνική ανακοίνωση θα είναι διαθέσιμη και για τους σχολιαστές του αγώνα, προκειμένου να το εξηγούν στους τηλεθεατές.

«Πιστεύω ότι το VAR είναι ένα φανταστικό εργαλείο και ότι δεν θα πάμε πίσω. Στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των επεμβάσεων VAR, αλλά αν υπάρχει μια σαφή εικόνα που μπορεί να αποδείξει σαφές λάθος, μπορούμε να ευχαριστήσουμε το VAR», πρόσθεσε ο Ροσέτι.

Επίσης, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της UEFA επισήμανε ότι ο μόνος διάλογος που είναι εξουσιοδοτημένος να εξηγήσει τις αποφάσεις θα είναι μεταξύ του διαιτητή και του αρχηγού της ομάδας. Όποιος παίκτης αμφισβητήσει μια απόφαση ή ζητήσει εξηγήσεις θα τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα.

«Το κάνουμε για τις επόμενες γενιές. Δεν το κάνουμε για τους διαιτητές, αλλά για το ποδόσφαιρο και την εικόνα του παιχνιδιού, για τους νέους παίκτες και για τους νεαρούς διαιτητές», είπε ο Ιταλός αξιωματούχος, καλώντας τους παίκτες να αποφύγουν οποιαδήποτε διαφωνία, αφήνοντας τον αρχηγό να συζητήσει με τον διαιτητή.

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr