Πολλά γκολ έχει μέχρι στιγμής το Εuro 2024, αλλά το βράδυ της Παρασκευής (21/6) προέκυψε η πρώτη «λευκή» ισοπαλία, αφού Ολλανδία και Γαλλία περιορίστηκαν στο 0-0, στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου.

Ήταν καλύτερη η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν σε ένα μέτριο εντέλει παιχνίδι, αλλά ο Αντουάν Γκριεζμάν αποδείχθηκε άκρως αναποτελεσματικός, με τους Γάλλους, πάντως, να τη γλιτώνουν λόγω VAR σε γκολ της Ολλανδίας που δεν μέτρησε για οφσάιντ.

Βολεύθηκαν πάντως και οι δύο ομάδες φτάνοντας τους 4 βαθμούς κι ενώ ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν αγωνίστηκε, όπως αναμενόταν άλλωστε, λόγω του τραυματισμού του στη μύτη, με την Αυστρία να ακολουθεί στους 3 κι ενώ οι Πολωνοί στο μηδέν έχουν ήδη αποκλειστεί από τη φάση των «16».

Το ματς ξεκίνησε με τους παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν να απειλούν με το… καλημέρα, καθώς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Φρίμπονγκ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μενιάν, για να απαντήσει στις ευκαιρίες ο Γκριεζμάν στο 4’ με ωραίο σουτ, που υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Φερμπρούχεν.

Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης τα έκανε… μούσκεμα στο 14’, αφού πήρε την πάσα-πάρε βάλε του Ραμπιό, αλλά μπερδεύτηκε μόνος προ του Φερμπρούχεν, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ήταν για λίγο άστοχο το πλασέ που επιχείρησε.

 

Χάκπο στο 16’ και Τουράμ στο 28’ κατέγραψαν μερικές ακόμη καλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, για να πέσει κατακόρυφα ο ρυθμός μετά το ημίωρο και έως τη λήξη του α’ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος δε συνέβη το παραμικρό μέχρι το 60’, για να ανεβάσουν ξαφνικά στροφές οι Γάλλοι και στο 65’ ο Γκριεζμάν σπατάλησε νέα μεγάλη ευκαιρία, καθώς τον νίκησε από κοντά ο Φερμπρούχεν.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σίμονς σκόραρε για τους Ολλανδούς, όμως ο Ντούμφρις μέσω VAR κρίθηκε ότι επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Μενιάν και το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

 

Από εκεί και πέρα, ήταν φανερό ότι αμφότεροι οι αντίπαλοι ήταν ικανοποιημένοι με την ισοπαλία, για να προκύψει έτσι το πρώτο 0-0 στα γερμανικά γήπεδα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Σάουτεν (73’ Φέερμαν), Σίμονς (73’ Βαϊνάλντουμ), Ρέιντερς, Φρίμπονγκ (73’ Γκεερτράιντα), Ντεπάι (79’ Βέγκχορστ), Χάκπο.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Καντέ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (75’ Κομάν), Γκριεζμάν, Τουράμ (75’ Ζιρού).

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr