Είχαμε τους Αλβανούς να αναρτούν πανό για τον UCK και τη Μεγάλη Αλβανία. Ακούσαμε συνθήματα Κροατών για το πως θα σφάξουν Σέρβους. Για όλα αυτά, η UEFA ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχει όμως και νέο επεισόδιο προκλητικότητας στο Euro, το οποίο καταγράφηκε μετά την αναμέτρηση Αυστρία-Τουρκία για τους "16".

Η Τουρκία επικράτησε 2-1 με δύο γκολ του Μερίχ Ντεμιράλ και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία. Κατά τους πανηγυρισμούς, μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο πρωταγωνιστής των Τούρκων πανηγύρισε με τη γνωστή χειρονομία της φασιστικής οργάνωσης Γκρίζων Λύκων, πολιτικός φορέας της οποίας είναι το εθνικιστικό κόμμα MHP του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το οποίο συγκυβερνά στη γειτονική χώρα με το AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Στην Αυστρία μάλιστα σηκώθηκε αρκετή σκόνη με τον πανηγυρισμό του Ντεμιράλ, αλλά και τη δήλωσή του στο Twitter, ότι υπερήφανος που είναι Τούρκος (Ne mutlu Türküm diyene), ενώ αποκάλυψε πως... πωρώθηκε και βλέποντας την εξέδρα άρχισε να κάνει τον συγκεκριμένο χαιρετισμό των φασιστών της Τουρκίας, χωρίς να δείχνει κανένα σημάδι μετάνοιας...

«Είχα στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη γιορτή, κάτι που συνδέεται με την τουρκική μου ταυτότητα. Είμαι απίστευτα περήφανος που είμαι Τούρκος και ένιωσα αυτή την περηφάνια βαθιά μετά το γκολ. Ήθελα να το εκφράσω αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα. Οι οπαδοί μας είναι περήφανοι για εμάς. Τους είδα να κάνουν τη χειρονομία στην κερκίδα και με έκανε να θέλω να το κάνω ακόμα περισσότερο. Είμαι πολύ χαρούμενος», ανέφερε.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr