Facebook Pixel Μποέμιανς - ΠΑΟΚ: Γλίτωσε το... έμφραγμα ο ΠΑΟΚ - Τον κράτησε "ζωντανό" ο Ολιβέιρα - Μπορεί την ανατροπή (vids)
Ποδόσφαιρο
| 2021-08-03 23:38:00

Γλίτωσε το... έμφραγμα ο ΠΑΟΚ - Τον κράτησε "ζωντανό" ο Ολιβέιρα - Μπορεί την ανατροπή (vids)

Sportdog Team
Γλίτωσε το... έμφραγμα ο ΠΑΟΚ - Τον κράτησε "ζωντανό" ο Ολιβέιρα - Μπορεί την ανατροπή (vids)

Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε ο ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο, καθώς η Μποέμιανς προηγήθηκε με 2-0, όμως ένα γκολ του Ολιβέιρα διαμόρφωσε το τελικό 2-1, που δίνει μεγάλες ελπίδες πρόκρισης στον Δικέφαλο εν όψει της ρεβάνς στην Τούμπα.

Μποέμιανς - ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ ήταν κατώτερος των περιστάσεων στην Ιρλανδία, ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Μποέμιαν σε ένα γήπεδο που κανονικά χρησιμοποιείται για… ράγκμπι, ωστόσο το γκολ του «καυτού» Νέλσον Ολιβέιρα στο 78’ δίνει ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού στην Τούμπα.

Κάπως μουδιασμένα μπήκε στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ του Ρασβάν Λουτσέσκου και παρότι είχε την κατοχή από το ξεκίνημα, δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των Ιρλανδών. Μάλιστα τα πράγματα για τους Θεσσαλονικείς έμελλε να γίνουν ακόμα χειρότερα σχετικά νωρίς, όταν για την ακρίβεια στο 23’ η Μποέμιαν πήρε κεφάλι στο σκορ! Συγκεκριμένα ο Κουτ με προβολή έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Μιχαηλίδη στην άμυνα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει και στο 32ο λεπτό, ο Βιεϊρίνια έκανε μακρινή μπαλιά για τον Ελ Καντουρί, ο τελευταίος κατέβασε υποδειγματικά την μπάλα μέσα στην περιοχή, πέρασε τον τερματοφύλακα, αλλά το γύρισμά του προς τον Ολιβέιρα δεν ήταν καλό. Δύο λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή στιγμή, όταν ο Ροντρίγκο αυτή τη φορά επιχείρησε ένα δυνατό μακρινό σουτ με το δεξί, με τον Τάλμποτ να διώχνει με τις γροθιές.

Οι Ιρλανδοί αντέδρασαν σε αυτή τη μίνι πίεση του ΠΑΟΚ, παίρνοντας ξανά τον έλεγχο. Συγκεκριμένα στο 43’ η Μποέμιαν είχε μια ακόμη μεγάλη στιγμή, όταν ο Λάιονς έκλεψε από τα δεξιά, έστρωσε στον Ντεβόι, με το πλασέ του να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Γενικώς στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, βάζοντας δύσκολα στους «ασπρόμαυρους» ειδικά με την συνεπή αμυντική τους συμπεριφορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο με το… καλημέρα ο ΠΑΟΚ σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία. Ειδικότερα, στο 47ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς μοίρασε στον Εσίτι, εκείνος έπιασε γεμάτο βόλε με το δεξί, ο Τάλμποτ απέκρουσε ενστικτωδώς, με τον επερχόμενο Καγκάβα να βρίσκει όμως «αέρα» από ευνοϊκή θέση προ της μικρής περιοχής!

Η Μποέμιαν σόκαρε ωστόσο και πάλι τον ΠΑΟΚ στο 53’. Ο Κουτ συγκεκριμένα και πάλι σούταρε από πολύ μακριά, η μπάλα βρήκε κάπου κι άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του αιφνιδιασμένου Πασχαλάκη για το 2-0!

Αυτό το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων έβαλε πολύ δύσκολα στον ΠΑΟΚ, που πια έπρεπε να αντιδράσει και να βρει τουλάχιστον ένα γκολ, για να έχει ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης στη ρεβάνς. 

Το πολυπόθητο τέρμα για τους «ασπρόμαυρους» ήρθε τελικά στο 78’. Ο Σβαμπ έκανε σέντρα ακρίβειας με το αριστερό, με τον Ολιβέιρα να πιάνει εκπληκτική γυριστή κεφάλια και να μειώνει σε 2-1! Ο Πορτογάλος επιθετικός ήταν… κίνδυνος-θάνατος κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα μέσα στην περιοχή της Μποέμιαν, έχοντας και δεύτερη μεγάλη φάση -αμέσως μετά το γκολ του- για το 2-2. Το πλασέ του όμως από πλαγιά θέση, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Το καλύτερο που είχε να επιδείξει από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ ήταν ένα σουτ από πλαγιά θέση του Σβιντέρσκι στο 90ο λεπτό, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους Θεσσαλονικείς ηττημένους μεν, με ελπίδες ενόψει Τούμπας δε. Όχι και το καλύτερο ξεκίνημα στη δεύτερη θητεία του Ρασβάν…

Μποέμιανς (Κιθ Λονγκ): Τάλμποτ, Λάιονς, Κόρνγουολ (82’ Φίνερτι), Κ. Κέλι, Μπρέσλιν, Κουτ (87’ Γουάρντ), Μπάκλι, Ντεβόι (76’ Λέβινγκστον), Μπερτ (88’ Γουίλσον), Τίρνεϊ, Τζ. Κέλι.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλακής, Ροντρίγκο, Μιχαηλίδης, Βαρέλα. Βιεϊρίνια, Εσίτι (63’ Κούρτιτς), Σβαμπ, Καγκάβα (63’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς (69’ Μουργκ) Ελ Καντουρί (62’ Τζόλης), Ολιβέιρα (82’ Σβιντέρσκι).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags