Facebook Pixel Γάνδη - ΠΑΟΚ: Τρελαίνει την Ευρώπη η ΠΑΟΚάρα - Άλωσε το Βέλγιο πήρε ηρωική πρόκριση - Ονειρεύεται κούπα! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-17 23:55:00

Τρελαίνει την Ευρώπη η ΠΑΟΚάρα - Άλωσε το Βέλγιο και πήρε ηρωική πρόκριση - Ονειρεύεται κούπα! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τρελαίνει την Ευρώπη η ΠΑΟΚάρα - Άλωσε το Βέλγιο και πήρε ηρωική πρόκριση - Ονειρεύεται κούπα! (Vid)

Παρά το γεγονός ότι δέχθηκε ασφυκτική πίεση στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ο Δικέφαλος όχι μόνο δεν "λύγισε", αλλά έφυγε με νίκη (2-1) από την έδρα της Γάνδης, πανηγυρίζοντας θριαμβευτική πρόκριση για τους 8 του Europa Conference League!

Γάνδη - ΠΑΟΚ: Η τρελή φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε ούτε στο Βέλγιο, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να παίρνει τη νίκη με 2-1 επί της Γάνδης και να παίρνει ιστορική πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa Conference League με συνολικό σκορ 3-1.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με γκολ του Κρέσπο στο 20', ισοφαρίστηκε από τον Ντεπουάτρ στο 40' και δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους Βέλγους, όμως άντεξε. Ο ψυχωμένος αρχηγός Βιεϊρίνια δέχθηκε άσχημα χτύπημα και μάτωσε στο κεφάλι στο 66', όμως όχι μόνο συνέχισε στο ματς, αλλά στο 77' έβγαλε με πανέξυπνη κομπίνα την ασίστ για το νικητήριο γκολ του Αουγκούστο!

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην κλήρωση της Παρασκευής (18/3), με τους φιλάθλους του να μην σταματούν να ονειρεύονται, βλέποντας την ομάδα τους να έχει πετύχει τόσες υπερβάσεις και να κρατά ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρο!

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1, επιλέγοντας τους Σβαμπ και Μουργκ για να αντικαταστήσει τους τιμωρημένους Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης, με δίδυμο στόπερ τους Κρέσπο και Ίνγκασον, δεξί μπακ τον Λύρατζη και αριστερό τον Βιεϊρίνια. Τσιγγάρας και Σβαμπ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Αουγκούστο σε πιο προωθημένο ρόλο, τους Μπίσεσβαρ, Μουργκ στα άκρα και τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) αγωνίστηκε η Γάνδη του Χέιν Βανχόιζεμπρουκ. Τερματοφύλακας ήταν ο Ρεφ, με τετράδα στην άμυνα τους Οκούμου, Ενγκαντό, Τορουναρίγκα και Κάστρο-Μόντες, από δεξιά προς αριστερά. Κουμς και Οβούσου αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ η τριάδα των Σαμουάζ, Οτζίτζα-Οφόε και Τισουντάλι πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Ντεπουάτρ.

Το ματς

Η Γάνδη μπήκε αποφασισμένη να πιέσει από νωρίς για γκολ και ο ΠΑΟΚ υπέφερε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αδυνατώντας να κρατήσει την μπάλα και βλέποντας τους Βέλγους να επιτίθενται κατά κύματα. Ευτυχώς για τον Δικέφαλο ο Τισουντάλι δεν βρήκε δίχτυα σε προσπάθειες μέσα από τη μεγάλη περιοχή (6', 8'), ενώ ο Ίνγκασον πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Ντεπουάτρ στο 9'.

Το μόνο που είχε να επιδείξει ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά ήταν ένα μακρικό σουτ του Αουγκούστο 12', όμως όλα άλλαξαν στο 20ό λεπτό, όταν ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας στα καρέ της Γάνδης, ο Σβαμπ γύρισε την μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Κρέσπο την έστειλε στα δίχτα με πλασέ από τη μικρή περιοχή και έκανε το 1-0 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης!

Το γκολ έκοψε τον ρυθμό της Γάνδης, η οποία διαμαρτυρήθηκε για ένα πέναλτι στο 32'. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει το παιχνίδι υπό έλεγχο, όμως από το 35' και έπειτα βρέθηκε ξανά σε παθητικό ρόλο, με τους Βέλγους να "σφυροκοπούν" τα καρέ του. Στο 36' ο Τισουντάλι πλάσαρε άουτ από διαγώνια θέση εντός μεγάλος περιοχής και στο 39' ο Λύρατζης έδιωξε σωτήρια την μπάλα προ του Ντεπουάτρ στη μικρή περιοχή.

Ωστόσο, δευτερόλεπτα αργότερα, η άμυνα του ΠΑΟΚ αδράνησε και ο Ντεπουάτρ πήρε κεφαλιά ολομόναχος μετά από σέντρα του Σαμουάζ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, για το 1-1 της Γάνδης στο 40'. Στο 41' οι Βέλγοι λίγο έλειψε να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, όμως και πάλι ο Λύρατζης επενέβη με καθοριστική προβολή προ του Ντεπουάτρ.

"Εκρηκτικό" ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, με τη Γάνδη να χάνει τεράστια ευκαιρία σε προβολή του Σαμουάζ από τη μικρή περιοχή στο 46' και τον ΠΑΟΚ να απαντά με άστοχο πλασέ του Άκπομ στο 47' σε τετ α τετ με τον Ρεφ από διαγώνια θέση.

Οι Βέλγοι αύξησαν την πίεσή τους και οι Θεσσαλονικείς χρειάστηκαν δύο επεμβάσεις του Πασχαλάκη για να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους, καθώς ο Έλληνας γκολκίπερ επενέβη σε κεφαλιά του Οκούμου (50') και σουτ του Οτζίτζα-Οφόε (53'). Στο 53' ο Ντεπουάτρ έμεινε και πάλι αμαρκάριστος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Στο 66' ακυρώθηκε γκολ του Οτζίτζα-Οφόε για επιθετικό φάουλ του Οκούμου στον Βιεϊρίνια, ο οποίος χτύπησε άσχημα και μάτωσε στο κεφάλι, όμως συνέχισε κανονικά στην αναμέτρηση!

Μάλιστα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έμελλε να είναι αυτός που θα "υπογράψει" τη μεγάλη πρόκριση του Δικεφάλου με μια πανέξυπνη ασίστ. Στο 77' ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση με συρτή πάσα για τον Αουγκούστο, ενώ η άμυνα της Γάνδης περίμενε σέντρα. Η κομπίνα λειτούργησε άψογα, ο Αουγκούστο βρέθηκε με πολύ χώρο στη διάθεσή του και πλάσαρε με το αριστερό, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 και "καθάρισε" το ματς για τον Δικέφαλο!

Ουσιαστική αντίδραση από πλευρά Γάνδης δεν υπήρξε, ο Αουγκούστο δεν μπόρεσε να κάνει το 3-1 σε καλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 84' και το ματς ολοκληρώθηκε, με τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Οι συνθέσεις:

Γάνδη (Χάιν Βανχόιζεμπρουκ): Ρεφ – Οκούμου, Ενγκαντό, Τορουναρίγκα, Κάστρο Μόντες (85' Όλσεν) – Κουμς, Ογιούσου – Σαμουάζ (85' Φορτούνα), Οφόε (82' Χιουλσάγκερ), Τισουντάλι (82' Μπεζούς) – Ντεπουάτρ.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Μπολάτ, Γιοκμάνς, Οπέρι, Λέμαγιτς, Γκοντό, Σισέ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46' Μιχάι), Βιεϊρίνια - Τσιγγάρας, Σβαμπ (85' Μιτρίτσα) - Μουργκ (70' Τέιλορ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (57' Σίντκλεϊ) - Άκπομ (86' Τσόλακ).

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags